banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

U osmini finala Županijskog nogometnog Kupa Požeško slavonske županije Hajduk je izgubio od BSK u Buku s 3:1, dok su županijski prvoligaši Dobrovac i Croatia ispali na domaćem terenu nakon izvođenja jedanaesteraca od Graševine odnosno Kuzmice.


Hajduk u najzanimljivijem susretu osmine finala, protiv prošlogodišnjeg finaliste ovog natjecanja, nije uspio izaći iz crne serije i nakon pet prvenstvenih poraza upisao je i ovaj šesti. Polovinom prvog poluvremena Jakovljević donosi prednost BSK-u, no na odmor se odlazi u egalu zahvaljujući golu Prohaske. U nastavku Dietzman u 75. minuti pogađa vlastitu mrežu za novu gostujuću prednost koju u 88. minuti potvrđuje Blašković i rješava pitanje prolaska u četvrtfinale.
U Dobrovcu je domaćin poveo golom Šulca u 4. minuti, no preokret Graševine kreiraju Soldo i Kljajić, da bi se domaćin u završnici golom Tutića izborio jedanaesterce. Tragičarem s bijele točke pokazao se ponajbolji Dobrovčanin i strijelac prvog gola Šulc koji nije realizirao posljednji pokušaj.
I u Donjoj Obriježi se nakon 90 regularnih minuta pobjednik odlučivao penalima. Gosti iz Kuzmice poveli su preko Novaka u provom poluvremenu, dok je Croatia poravnala u 83. preko Sića. U seriji penala, slično kao i u Dobrovcu, koban po domaćina bio je najbolji domaći igrač Giacometti promašajem već u prvoj seriji, što Kuzmičani nisu propustili iskoristiti i s pet preciznih šuteva odlaze u četvrtfinale.

Lipa tukla Petrijevce, slijedi derbi u Pakracu

Rukometaši LiPe upisali su važnu pobjedu u derbiju 7. kola 3. HRL Istok u kojem su bili bolji na gostujućem parketu u Petrijevcima. Iako su Petrijevci tijekom susreta imali i 6 pogodaka prednosti, uporni Pakračani sustižu i prestižu favoriziranog domaćina i zasluženo osvajaju bodove. Najefikasniji su bili Smiljčić s 9, Major s 5 te Macura, Sadilek i Šimić s 4 postignuta gola.
U sljedećem kolu u Pakracu gostuje vodeća Spačva 2 koja je dosad neporažena s 14 bodova. LiPa je na 3. mjestu s 11 bodova i utakmicom manje.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.