banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Uz dvije zaostale utakmice završena su natjecanja u mlađim kategorijama Hajduka, a ova natjecateljska jesen će ostati zapisana kao veoma uspješna iz najmanje dva razloga: u epidemiološkim uvjetima su odigrane skoro sve utakmice i pri tom su ostvarena tri naslova u županijskim ligama.

Najuvjerljiviji u svim ligama su bili najmlađi predpočetnici (U9, mlađi od 9 godina) trenera Dubravka Ljevakovića koji su u Županijskoj nogometnoj ligi Bjelovar – jug u osam utakmica ostvarili isto toliko pobjeda uz nevjerojatnu gol razliku od 85:3 pri čemu je Roko Kokalović zabio 33 gola, a Erik Rek 31. Drugoplasirani Daruvar su porazili s 8:0, a od predviđenih ovojesenskih utakmica ostala im je neodigrana utakmica protiv trećeplasirane Garešnice.

[caption id="attachment_30833" align="aligncenter" width="900"] SONY DSC[/caption]

Početnici, djeca starija dvije godine (U11), također trenera Ljevakovića su jedina selekcija koja se ove jeseni natjecala u međužupanijskoj ligi Brod-Požega pa su u ipak jačoj konkurenciji ostvarili i lošije rezultate. U konkurenciji 10 ekipa sa sedam bodova su zauzeli osmo mjesto.

Obje pionirske selekcije su na kraju jeseni vodeće u županijskim ligama. Mlađi pioniri (U13) trenera Viktora Trbare u 10 utakmica su ostvarili devet pobjeda uz gol razliku +76 i bježe četiri boda drugoplasiranom Kaptolu. Jedini neočekivani poraz su zabilježili u Pavlovcima s 5:4 nakon što su vodili 4:0.

Stariji pioniri (U15) Darka Kelemena također su u 10 utakmica ostvarili devet pobjeda uz gol razliku od +33, a jedini poraz su zabilježili još u prvom kolu u Lipiku (0:1). Drugoplasiranoj ekipi Papuka bježe dva boda i vjerojatno će pitanje prvaka rješavati na proljeće u Velikoj jer su ih u Pakracu pobijedili s 2:1. U ovoj ligi uz Lipik koji je šestoplasirani se natječu i pioniri Croatie iz Donje Obriježi koji su sa sedam bodova u konkurenciji 11 ekipa osmi.

Juniori (U18) trenera Daria Škariota su u konkurenciji 11 ekipa u županijskoj ligi trenutno četvrti, ali ovog vikenda imaju još zaostalu utakmicu u Kaptolu i u slučaju očekivane pobjede probit će se na drugo mjesto. Sada iz devet utakmica imaju 21 bod uz najbolju gol razliku u ligi od +36. U slučaju pobjede, za vodećim „Papukom“ kojeg su u Velikoj pobijedili s uvjerljivih 4:0,zaostajat će jedan bod, a konkurenti u vrhu su uz minimalnu bodovnu razliku još NK Požega i NK Slavija Pleternica, pri čemu su mladi Hajdukovci ove jeseni gostovali kod oba ova suparnika zabilježivši poraze od 3:2 i 3:1 što ih postavlja kao prve favorite za ukupni naslov. No takva prognoza je nezahvalna jer je ovo bila uslijed niza čimbenika najzahtjevnija liga mladeži. U njoj je u svim klubovima bilo najviše pojave samoizolacije, uslijed zauzetosti nogometnih terena i sudaca drugim kategorijama, zauzetosti igrača srednjoškolskim obvezama, ali i u seniorskim sastavima utakmice su često igrane preko tjedna, nerijetko i u večernjim terminima što je zahtijevalo dodatni organizacijski napor.

Osim tradicionalno dobrih rezultata kod mlađih Hajdukovih selekcija, vesele i iskustva trenera da su djeca izuzetno uredna na treninzima, a zahvaljujući velikom angažmanu pojedinih roditelja, organizacije domaćih utakmica, kao i odlasci na gostovanja su bili najčešće besprijekorni. Zato i ne čudi da u upravi Hajduka brojem dominiraju roditelji igrača mlađih kategorija. Već ta činjenica ilustrira koliko nam je u Hajduku važan rad s djecom i mladeži,  kaže predsjednik Marijan Prohaska.

Aktivnosti mlađih kategorija sele se u dvoranu i, dozvole li epidemiološke prilike, čeka ih bogata dvoranska natjecateljska sezona kako kroz već poznate lige „Petica“ tako i na više turnira u okolnim gradovima pri čemu je, bar za sada, u veljači u planu i poznati pakrački ciklus turnira, u okruženju poznat kao Kuna kup.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.