U 12. kolu MŽNL Brod Požega Hajduk je na domaćem terenu izgubio od Lipika 1925 s 2:1. Susjedski derbi momčadi su dočekale u posve različitom ozračju. Domaćin je u posljednja tri kola tri puta poražen, dok su gosti u Pakrac stigli nakon remija i dvije pobjede. Hajduk je u utakmicu ušao solidno i nakon početnog ispitivanja snaga prvi zaprijetio u 13. minuti igre. Odličnu asistenciju Komljenovića, međutim, slabim je udarcem potrošio Ditzman, nakon što se oči u oči našao s jučer sjajnim vratarom Zanettijem.

S druge strane borbeni i agresivniji Lipičani u prvom ozbiljnijem napadu dolaze do vodstva. Nesporazum u Hajdukovoj obrani, sam kao duh koristi Jozipović i u 16. minuti, s nekih 11 metara iskosa, matira nemoćnog Šepovića. Šokirani Hajdukovci nastoje brzo uzvratiti, no Lipičani u veznoj liniji imaju sjajnog Alviža, koji se kvalitetom nameće mladim Hajdukovcima te preuzima dirigentsku palicu lipičkog sastava. Sjajnom kontrolom lopte umiruje suigrače, kvalitetno proigrava, a kad je to potrebno i kvalitetnim građenjem provocira nebrojene prekršaje protivničkih igrača. Najslabije svoje poluvrijeme ove sezone Hajduk nastavlja sporo s mnoštvom netočnih proigravanja i izgubljenih lopti, bez ijednog raspoloženog pojedinca. Međutim, iznenada, u 35. minuti dolaze od jedanaesterca zbog igranja rukom u lipičkom kaznenom prostoru. Penal ne koristi Grafina kojem Zanetti čita i brani udarac.

Kazna stiže već 5 minuta kasnije, kad nakon još jedne loše rekcije Hajdukovaca u svom šesnaestercu Miladinović spretno reagira i diže lipičku prednost na 2:0. Nakon dolaska s odmora Hajduk kreće nešto odlučnije i već u 51. minuti Ditzman po drugi put izlazi sam na Zanettija, no ovaj ponovo sjajno zatvara kut i lopta pakračkog napadača odlazi pored vratnice. Četiri minute kasnije Grafina izvrsno lomi desnu stranu lipičke obrane i gađa dalji kut lipičkog gola, no lopta odsjeda na vratnici. Lipičani se nakon toga oporavljaju i ponovo uspostavljaju ravnotežu, a igra se odvija većinom na sredini terena. U 62. minuti kod Lipika je zbog preoštrog starta isključen Garača, no to se u odnosu snaga previše i ne osjeti. Mlake Hajdukove napade bez problema brani lipički posljednji red ili jučer izvanredni Zanetti koji je ispred svojih vrata pokupio barem desetak visokih i sporih centaršuteva, što iz kornera, što iz igre, koji su uporno padali oko peterca ovog dvometraša. Duboko u sudačkoj nadoknadi Hajduk je samo uspio ublažiti poraz golom Nike Čuljka.

Rastrzanu i nelijepu utakmicu obilježio i glavni sudac Vukoje dodijelivši čak 13 žutih (3 Hajduk i 10 Lipik) te dva crvena kartona Lipičanima. Iz loše predstave na pakračkog Gradskom stadionu bodovi na kraju zasluženo odlaze u Lipik.

"Nismo uopće bili u igri prvo poluvrijeme, mada i takvi imamo mrtvu šansu koju fulamo i još uz to i promašeni jedanaesterac dok gosti iz dva šuta na sličan način dolaze do dva gola. Drugo poluvrijeme stišćemo i pogađamo vratnicu i jos dvije mrtve šanse i to ne uspijevamo pretočiti u gol. U zadnjoj minuti smanjujemo, ali vremena za nešto drugo nije bilo. Takav je nogomet... igra se za golove a gosti su svoje iskoristili i pobijedili. Čestitam im na tome, a nama ostaje da se probamo izvući iz ove crne serije. Dečkima nije lako i naravno da sam uz njih do kraja", komentar je trenera domaćih Kužileka.

Istočna tribina

Osim događaja na terenu zanimljivo je bilo i na tribini. Zbog korona mjera utakmica je službeno igrana bez publike, pa je tribina Gradskog stadiona ostala zaključana. Ljubitelji nogometa su ipak pronašli načina da nazoče lokalnom derbiju pa je službenu promociju doživjela tzv. „istočna tribina“. Na javnoj površini okupilo se preko stotinu gledatelja i nadglasavajući se „na daljinu“ začinili su utakmicu neophodnim navijačkim štihom, oduvijek prisutnim u susjedskom dvoboju starih nogometnih rivala.

Lipičani su ovom pobjedom preskočili Hajduk na tablici i nakon 12 kola su 6. s 19 bodova, dok je Hajduk četvrtim porazom u nizu sada 8. s već magičnih 17 bodova. Priliku za prekinut crni niz imat će u nedjelju (15.11. u 14 sati) u Donjim Andrijevcima kod Tomislava.

Sastav Hajduka: Šepović, Keć (od 84’ Čuljak), Dupor, Baškiera, Kligl (od 67’ Svjetličić), Petrović, Krpan, Grubišić (od 54’ Prohaska), Grafina, Dietzman (od 53’ Zandona), Komljenović (od 64’ Kovačić). Trener: Tomislav Kužilek
Sastav Lipika 1925: Zanetti, Gelešić, Zec, Klimeš, Garača, Tomić, Podunavac, Alviž, Kaurin, Jozipović, Miladinović. Klupa: Ivančić, Šimunović, Sušak, Čelebić, Cvijanović, Galko, Kafka. Trener: Mario Milašinović.

[caption id="attachment_30688" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30686" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30685" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30680" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30679" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30678" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30677" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30676" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30675" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30674" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30673" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30671" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

[caption id="attachment_30694" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]