U derbiju 10. kola MŽNL Brod/Požega odigranom u Pakracu Hajduk je izgubio od Omladinca iz Gornje Vrbe s 4:1. Protiv dosad neporaženog lidera prvenstva Hajduk je utakmicu otvorio hrabro. Po kišom natopljenom terenu odmah su preuzeli inicijativu, dok su gosti čvrsto stajali u obrani i po osvajanju lopte brzo se transformirali u napadačku formaciju te prijetili kroz hitre kontre i polukontre, ponajprije preko odličnog Ravlića. Upravo preko njega gosti su u 27. minuti i poveli, nakon što je u sredini šesnaesterca dočekao duboko probijanje Hajdukovog boka te iz povratne lopte iskusno poentirao. Do kraja poluvremena uporan domaćin je prijetio šutem Dietzmana s distance, a najbliže pogotku bili su nakon odlične akcije po desnoj strani Keća i Grafine čiji šut brani jučer sjajni gostujući vratar Soltoković.

U nastavku gosti dodatno potvrđuju klasu. Iako naizgled pritisnuti domaćom inicijativom, najprije nakon munjevitog kontranapada kroz pet točnih pasova i završnom povratnom loptom plasiranom u praznu mrežu povećavaju na 2:0, da bi se deset minuta kasnije još jednom solo akcijom ukazao Ravlić i majstorijom za 3:0 ugasio svaku nadu domaćina. Hajduk je s druge strane zaprijetio iz izvrsnog slobodnjaka Petrovića, no sjajnom paradom ponovo se ističe Soltoković i loptu vadi iz rašalja. Mrežu vrlo snažnog gostujućeg tima Hajduk je uspio napokon zatresti u 81. minuti preko Kovačića koji je pogodio s bijele točke za 1:3. Već u sljedećem napadu gosti još jednim pogotkom zaključuju utakmicu i potvrđuju da su više nego zasluženo usamljeni na vrhu tablice s maksimalnih 30 bodova.

Poslije nekompletnog 10. kola Hajduk je trenutno 4. na tablici sa 17 osvojenih bodova, a sljedeće kolo gostuje kod Dinama u Vidovcima koji je na 6. mjestu s bodom manje.
Protiv Omladinca Hajduk je igrao u sastavu: Šepović, Keć (od 71’ Nikić), Dupor, Baškiera, Kligl (od 56’ Krenek), Grubišić, Krpan (od 87’ Babojelić), Petrović (od 60’ Popović), Grafina, Dietzman (od 58’ Komljenović), Kovačić. Trener: Kužilek