Nogometaši s pakračkog područja brzo će zaboraviti protekli vikend tijekom kojeg su u pet odigranih utakmica u svojim ligama ostali bez bodova, inkasiravši pritom čak 30 golova ili točno 6 u prosjeku po utakmici. Prosjek su podigli županijski drugoligaši Slavonija i Dobrovac primivši po 9 golova kao i prvoligaš Dobrovac s golom manje u vlastitoj mreži. No krenimo redom.

Hajduk izgubio od Svačića

U MŽNL Brod/Požega Hajduk je poražen na gostovanju u Starom Slatiniku gdje je s 2:0 slavio domaćin Svačić. Hajduk je nakon prvog dijela bez golova u nastavku dvaput kapitulirao i to u 60. i 62. minuti susreta, što je bilo dovoljno za drugi prvenstveni poraz. Hajduk je nakon 9. kola 4. na tablici za 17 osvojenih bodova. U sljedećem kolu u Pakracu (subota, 15,30 sati) gostuje vodeći Omladinac iz Gornje Vrbe.
“Utakmica je dočekana na brutalan način i čudnim odlukama o kojima možemo puno pričati, ali nije mjesto ni vrijeme za to. Poluvrijeme završava s 0:0 jer smo dobro zatvorili put do svojih vrata i domaćin nije našao načina da nas ugrozi. Kod prvog gola, u drugom poluvremenu za domaćine, bio je evidentan prekršaj na našem golmanu i od tada utakmica ne ide na naš mlin. Gubimo se i to nas izbacuje maksimalno iz takta i kroz par minuta, još u šoku, dobivamo i drugi gol. Domaćinu čestitam na pobjedi, ali željno iščekujemo revanš na proljeće. Svojim dečkima poručujem da dignu glavu, dali su sve od sebe koliko je to bilo u našoj moći. Mi se sada okrećemo sljedećem kolu u kojoj nas očekuje dobra utakmica koju ćemo s guštom odigrati protiv prvog na tablici, komentar je trenera Tomislava Kužileka.
Protiv Svačića su igrali: Šepović, Keć, Dupor, Baškiera, Dietzman (od 71’ Krenek), Petrović, Krpan, Kovačić (od 55’ Grubišić), Zandona (od 82’ Nikić), Grafina, Komljenović (od 65’ Popović).

Croatia izgubila minimalno, Dobrovac potučen do nogu

U 1. ŽNL Dobrovac je u 9. kolu fasovao 8 komada u Čaglinu kod domaćeg Omladinca. Neočekivano težak poraz Dobrovčana koji je na utakmicu otišao s 11 igrača, ali je unatoč tome prvo poluvrijeme dobro parirao domaćinu. Na odmor se otišlo s 3:2 za Omladinac, ali onda domaćin u 52. i 55. minuti postiže još dva gola za 5:2 čime rješavaju pitanje pobjednika. Do kraja susreta mreže Dobrovčana se tresla još tri puta.
Croatia je gostovala kod vrlo dobrog Papuka iz Velike i usprkos porazu od 2:1 odigrala dobru utakmicu. Domaći su poveli već u 2. minuti, no čvrsti se Obriježani ne predaju i drže minimalni razmak do kraja prvog dijela. U 61. domaći dižu na 2:0, ali Špelić 4 minute kasnije ponovo vraća neizvjesnost u utakmicu. Za nešto više od minimalnog poraza Obriježani nisu imali snage, no igra u Velikoj obećava pred sljedeću utakmicu 10. kola kad u Obriježi (nedjelja, 14,30) gostuje pretposljednja Mladost. U isto vrijeme u Dobrovac dolazi Dinamo iz Rajsavca.

Našima 18 golova

Drugoligaši Slavonija i Dinamo iz Badljevine su u 7. kolu kombinirano dobili 18 golova. Svaki po 9 i to Dinamo na domaćem terenu od Slavena iz Gradca u porazu 1:9 (Jukić), a Slavonija istim rezultatom gubi na gostovanju u Staroj Lipi (Kozić).