U prvenstvu MŽNL Brod-Požega Hajduk je upisao nove bodove domaćom pobjedom 3:2 nad Jakšićem te se tako nakon 8. kola zadržao u samom vrhu tablice.
Za razliku od ranijih Hajdukovih utakmica ova je bila lošija partija zelenih, uvjetovana možda i protivnikom iz ranga onih „lako ćemo“. Sam početak utakmice išao je tome u prilog jer je Hajduk golovima Popovića (11m) i Zandone, već u 13. minuti vodio 2:0. Da se Jakšićani neće predati tek tako poručio je Kovačević golčinom s 25 metara, matiravši nemoćnog vratara Putaka. Pakračani su, međutim, bolja momčad na terenu, a potvrda toga stiže nakon akcije Popović – Zandona – Grafina kad potonji pogotkom u 29. minuti povećava na 3:1 što je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

U nastavak gosti ulaze odlučnije i pomalo iznenađujuće preuzimaju konce igre, te sve češće prijete iz polukontri i kontri. Iz jednog prekida najsnalažljiviji je Raguž koji glavom šalje loptu u gol Hajduka i u 76. minuti smanjuje na 2:3. Do kraja susreta Hajduk je ipak uspio sačuvati čistu mrežu i potvrditi bodove koji su u zelenu bilježnicu očito bili upisani i prije samog susreta.
Treba dodati da je Hajduk u ovu utakmicu ušao jači za obrambeni par Baškiera i Dupor, što se itekako osjetilo na terenu, kao i za oporavljenika Komljenovića, a očekuje se i skori silazak s liste povrijeđenih Prohaske i Kovačića tako da se Hajduku otvaraju fine perspektive uoči nastavka prvenstva.

- Danas smo vidjeli dva različita poluvremena. U prvom smo bili bolji, dominirali, stvarali prilike, bili razigrani i zasluženo ostvarili prednost do kraja poluvremena. U nastavak ulazimo nešto lošije mada i takvi imamo par dobrih prilika koje ne realiziramo da utakmicu dovedemo u sigurnu zonu. Svatko ima pravo na svoj komentar, ali opet mi smo danas zasluženo slavili. Nekada igraš lijepo, ali ne pobijediš, a nekada dobiješ kada igraš lošije. Na kraju, računaju se samo bodovi i samo su oni važni. Sviđalo se to nekom ili ne, mi smo u vrhu i to smo ostvarili našim velikim radom i treniranjem. Čestitam svojim dečkima, komentar je stratega Hajduka Tomislava Kužileka.

Nakon pobjede Hajduk se nalazi na 3. mjestu sa 17 bodova. Sljedeći ispit Pakračane očekuje u nedjelju (18. listopada) kad gostuju kod Svačića u Starom Slatiniku koji je s 14 bodova i utakmicom manje plasiran odmah iza Hajduka.
Sastav Hajduka: Putak, Keć (od 74’ Čuljak), Dupor, Baškiera, Kligl (od 66’ Komljenović), Petrović (od 62’ Krenek), Krpan, Grubišić, Grafina, Zandona (od 46’ Dietzman), Popović (od 72’ Nikić). Trener: Kužilek