Hajduk je u 7. kolu MŽNL Brod/Požega poražen s 2:0 od Zadrugara u Oprisavcima, upisavši tako prvi prvenstveni poraz. Razloge posrnuća Kužilekovih igrača valja potražiti u činjenici da je na zahtjevno gostovanje momčadi iz vrha tablice Hajduk otputovao bez čak 7 važnih igrača. Na listi nedostupnih, ranije odsutnim Duporu, Komljenoviću, Prohaski i Kreneku pridružili su se Kovačić, Baškiera i Svjetličić pa se protiv Zadrugara teško moglo i očekivati nešto više. Sljedeći ispit Hajduka, koji je ostao treći na tablici, je u subotu kad na Gradskom stadionu u Pakracu gostuje Jakšić.
Istovremeno, Lipik 1925 se nakon lošeg starta u prvenstvo, vraća dobrim rezultatima. Nakon nekoliko korekcija u igračkom kadru i promjene na trenerskoj klupi, uslijedila je najprije pobjeda u Sibinju u 6. kolu, da bi u proteklog vikenda na domaćem terenu pao i Tomislav iz D. Andrijevaca. Domaćin je slavio s 3:0 golovima Alviža, Miladinovića i Kaurina.
Različitog raspoloženja vratili su se naši županijski prvoligaši s gostovanja u sklopu utakmica 7. kola. Dobrovac je potvrdio evidentnu krizu porazom u Pavlovcima 4:2 od domaće Mladosti, dok je Croatia slavila u Bučju pobijedivši domaćeg Graničara s 2:1.
Iako su prekinuli golgeterski post postigavši dva gola (Poleto i Tutić) pa i do 50. minute vodili s 2:1, Dobrovčani nisu uspjeli uzeti niti bod na gostovanju u Pavlovcima, upisavši tako treći poraz u nizu. Priliku za popravak imat će u 8. kolu kad će pred svojim navijačima ugostiti Graničar iz Zagrađa. Obriježani su se iz Bučja vratili s pjesmom, a pobjedničke golove su postigli Lenće i Giacometti. Priliku za dodatno popraviti bodovni saldo i stanje na tablici imat će iduće nedjelje kad u Obrijež stižu Sulkovci.
Nakon 7 odigranih kola Dobrovac i Croatia zauzimaju 7. i 8. mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 9 osvojenih bodova.
Požeško-slavonski drugoligaši također su kompletirali 5. kolo u kojem su naši klubovi Slavonija i Dinamo osvojili ukupno jedan bod. Slavonija je poražena 6:2 u Ovčarama (Sudar, Lneniček), dok je Dinamo kao domaćin osvojio bod i to u posljednjim trenucima susreta kad je golovima Kokalovića i Tutića anulirao 0:2 vodstvo Parasana iz Golobrdaca. Na tablici u konkurenciji 8 klubova Dinamo je nakon 5. kola 7. s 4 boda, a Slavonija zadnja bez bodova. Iduće nedjelje (11. listopad) u Prekopakri se igra susjedski derbi Slavonija – Dinamo.