banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nakon pola godine stanke, ovog vikenda započinju natjecanja u 2. i 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi u kojima će naši klubovi nastupiti u bitno izmijenjenim sastavima i rasporedu do kojeg je došlo uslijed spajanja KK Pakraca i KK Papuka u jedan klub.

Nakon što je KK Slavonski banovac proljetos osvojio prvo mjesto u 3. HKL, ove jeseni nastupit će u rangu više – 2. HKL koja se geografski prostire od Pakraca do Osijeka. U prvom kolu gostuju u subotu protiv Nove Gradiške.

U 3. HKL koju čine klubovi s naše i brodske županije, od ove sezone imamo dva predstavnika. Prvi na staze će kuglači Lipika 1974 koji danas na kuglani u Pakracu (18 sati) dočekuju PPK Kutjevo. Prekopakranska Sloga u nedjelju gostuje u Požegi protiv INE.

Ovaj vikend ne igra se kolo 1.B HKL, a odmor će dobro doći nakon tri startna poraza kuglačima „Pakrac-Papuka“. No do prvih bodova i bijega sa zadnjeg mjesta teško će doći i idućeg vikenda, jer su gosti u Osijeku gdje ih čeka do sada stopostotni i vodeći Kandit.

NOGOMET: Malo domaćih utakmica

U Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod-Požega seniori Hajduka, treća momčad dosadašnjeg dijela prvenstva, će u nedjelju na gostovanje u Oprisavce gdje će ih dočekati drugoplasirani Zadrugar pa će to biti derbi kola. Koliko je Hajduk dobar ove jeseni ukazuje podatak da su lani nakon šest kola imali isto toliko bodova, a ove godine su prvih šest utakmica neporaženi skupili 14. Ta serija neporaženosti jednom mora stati. No u Hajduku ne misle da to mora biti već u nedjelju.

U istoj ligi, nakon pobjede prošlog vikenda u Sibinju NK Lipik 1925 u subotu (16 sati) dočekuje Tomislav iz Donjih Andrijevaca koji na tablici sa šest bodova dijeli s Lipikom mjesto u sredini.

U 1. Županijskoj ligi u 7. kolu oba naša kluba će na gostovanje. Obriježani su 11. sa 6 bodova, a u nedjelju putuju posljednjem Graničaru u Bučje. Dobrovac s 9 bodova je sedmi na tablici, a nedjelju su u gostima kod pretposljednje Mladosti u Pavlovcima.

Od Hajdukovih mlađih kategorija ovog vikenda na domaćem terenu će igrati juniori (U18) i stariji pioniri koji u 6. kolu Županijske lige dočekuju u nedjelju (11,30 sati) vršnjake Dinama iz Vidovaca. Hajduk je do sada osvojio 12 bodova i drugi je, a Vidovčani s utakmicom manje su s 9 bodova odmah do njih. Juniori će u subotu (16 sati) dočekati BSK Buk. Na nerealnoj tablici, jer neki klubovi su odigrali tri, a neki pet utakmica, Hajduk je iz tri utakmice osvojio šest bodova, a Bučani iz pet utakmica četiri,

Svoju prvenstvenu obvezu za ovaj vikend sinoć su u Grđevcu odradili najmlađi predpočetnici (U9) uobičajeno savladavši Gordowu s visokih 8:0, a po četiri gola su zabili Roko Kokalović i Erik Rek. Ovo je šesta pobjeda najmlađih Hajdukovaca u isto toliko utakmica uz gol razliku od 71:2 pri čemu je Kokalović zabio 26, a Rek 22 gola.

Početnici (U 11) će ovog vikenda na gostovanje u Požegu Slavoniji, mlađi pioniri će svoj niz od četiri pobjede i zadržavanje prvog mjesta pokušati nastaviti u Velikoj protiv Papuka.

Rukometašima Lipe još nije počelo prvenstvo, a kada će, bit će jasnije večeras nakon što u sportskoj dvorani odrade godišnju skupštinu.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić