banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

U 6. kolu MŽNL Brod/Požega Hajduk je u izvanrednoj predstavi, odigranoj pred 150 gledatelja na Gradskog stadionu u Pakracu, zasluženo pobijedio Sikirevce s čistih 3:0.
Rezultat možda sugerira lak posao domaćina, međutim, odlični gosti su u Pakrac došli potvrditi vrlo dobru formu u kojoj se nalaze, što im je u prvih 45 minuta i pošlo za nogom. S druge strane Hajduk je u utakmicu za nastavak pobjedničkog niza ušao oslabljen za četiri važna igrača: Prohaske, Dupora, Komljenovića i Kreneka pa su unutar momčadi napravljene nužne rošade. U otvaranju susreta domaćin je bio nešto bolji tim, mada i gosti potvrđuju dobar glas koji ih prati. Prvi dio igre ipak protiče u učestalim Hajdukovim prijetnjama, naročito po desnoj strani s raspoloženim Kećom i Grafinom koji kvalitetno prodiru, te onim daljinskim Krpana i Kligla koji potežu s dvadesetak metara, ali bez učinka. Gosti skloni nadigravanju, okretni i brzi prijete polukontrama i kontrama, a u 22. minuti umalo i vode. Opasan udarac s 10 metara, međutim, sjajno kroti iskusni vratar Hajduka Šepović. Ostale opasnosti bez problema otklanja zadnja linija s neprelaznim Baškierom, Popovićem te jučer odličnim Kliglom. Konačno, naplata bolje igre Hajduka dolazi duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela susreta kad odbijanac od vratnice iz udarca Grubišića u mrežu za 1:0 posprema Kovačić.

Drugo poluvrijeme Hajduka za pamćenje

U drugo poluvrijeme gosti ulaze nešto agresivnije, utakmica se zaoštrava, ali Hajduk na to odgovara sigurnim posjedom u sredini terena gdje Grubišić, Petrović i Krpan sjajnom suradnjom praktično skrivaju loptu gostima, a potom dubinskim loptama u prostor proigravaju nadiruće brzance (Keć, Svjetličić, Zandona) stvarajući tako konstantne prijetnje. Iz jednog takvog pritiska u 69. minuti Hajduk rješava utakmicu. Petrović odlično izvodi korner, a na loptu natrčava Popović i glavom ju posprema za 2:0. Taj pogodak dodatno je opustio ionako raspoložene Hajdukovce koji su posljednjih 25 minuta svojim navijačima priuštili sjajan nogomet, s mnoštvom malonogometnih minijatura u sredini terena te višeminutnim kontrolama lopte, gdje su nadigrani gosti, zbijeni u svojih dvadesetak metara, izgledali potpuno bespomoćno. Potvrda opće dominacije stigla je 79. minuti kad Grafina na asistenciju Zandone postavlja konačnih 3:0. Do kraja utakmice Hajduk je mogao i uvjerljivije slaviti, no nedostajalo je malo koncentracije u završnici, a nešto je i zasluga odličnog gostujućeg vratara Topčića.

- Mislim da smo danas zasluženo pobijedili. Prvo poluvrijeme mogu reći da je tekma bila otvorena ali na kraju uspijevamo zabiti i odlazimo u najbolje vrijeme na odmor. Zato drugo poluvrijeme otpuštamo kočnicu i igramo vrhunski nogomet te zabijamo 2 gola i utakmica je riješena. Čestitam svojim dečkima na odličnoj tekmi i pobjedi. Odigrali smo točno onako kako smo se dogovorili i to nam se je vratilo. Gostima čestitam na fer i korektnoj ali moram ih i pohvaliti jer su pokazali da znaju igrati. Mi se okrećemo radu i treninzima i pripremom za sljedeću utakmicu – riječi su Tomislava Kužileka, trenera Hajduka.
Nakon 6 odigranih kola Hajduk je na visokom 3. mjestu s 14 osvojenih bodova, četiri manje od vodećeg Omladinca. Sljedeće kolo gostuje u Jakšiću koji zauzima 11. mjesto s 4 boda.
Sastav Hajduka: Šepović, Keć, Popović, Baškiera, Kligl (od 70’ Čuljak), Petrović, Grubišić (od 77’ Nikić), Krpan, Grafina (od 79’ Benković), Dietzman (od 51’ Zandona), Kovačić (od 57’ Svjetličić). Trener Tomislav Kužilek; Voditelj: Slavko Vuić.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.