U 4. kolu MŽNL Slavonski Brod - Požega Hajduk je na gostujućem terenu zasluženo pobijedio Kuzmicu s 4:3.
Noćnu utakmicu u prekrasnom ambijentu stadiona u Kuzmici nogometaši iz Pakraca započeli su vrlo dobro, ali u ranoj fazi utakmice u 8. minuti dogodio se neoprezan potez Hajdukovog vratara Putaka što je bilo dovoljno da povede domaćin. Nakon šoka Hajdukovci ne padaju, već pojačavaju tempo i prijete odličnim prilikama preko Krpana i naročito Ditzmana, koji nakon bijega s centra ne realizira izlazak „oči u oči“ s protivničkim vratarom, a potom snažnim udarcem iz daljine trese vratnicu.

4 gola u 15 minuta

Terenska nadmoć Pakračana nagrađena je u periodu od 15. do 30. minute kad postižu čak četiri pogotka. Najprije u 15. minuti odbijanac Krpanovog udarca u mrežu zakucava Popović za poravnanje rezultata. Nakon toga Hajduk igra možda i najboljih pola sata igre u dosadašnjem dijelu prvenstva. Dvije minute po izjednačenju, nakon prekida s desne strane, u 17. minuti dolaze u vodstvo lijepim pogotkom Dupora, a potom iz daljine sve začinjava odlični Prohaska s dva eurogola. Najprije u 20. minuti zabija iz voleja desnom nogom s ruba šesnaesterca za 3:1, da bi u 29. minuti s dvadesetak metara iskosa s lijeve strane ljevicom pokupio jednu loptu i snažno ju zakucao daljnje rašlje za 4:1. Neobranjiv i rijetko viđen pogodak doveo je Hajduk nakon samo pola sata igre na visokih tri gola viška i kad se očekivao još koji pogodak u mreži grogiranog domaćina, oni u 31. minuti udarcem s tridesetak metara, koji se odbio od nekog iz buketa igrača i promijenio putanju, smanjuju na 4:2.

U nastavak susreta Hajduk ulazi nešto opuštenije, pa domaćin preuzima inicijativu i biva sve opasniji. U tim trenucima sjajnim se intervencijama ističe vratar Putak i tako se obilato iskupljuje za kiks s početka utakmice te praktički čuva Hajdukovo vodstvo. Napadi Kuzmičana su sve učestaliji i opasniji i konačno u 61. minuti utakmice prilaze na neugodnih 3:4 što ih dodatno motivira pa stihijski napadaju i prijete izjednačenjem. U tom razdoblju igre, uz spomenutog Putaka koji je obranio još nekoliko opasnih lopti, naročito se istaknuo povratnik u zadnju liniju Baškiera koji je dominirao u skoku, glavom čistio visoke lopte i osjetno popravio inače problematičan segment Hajdukove igre. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Hajduk je kući odnio bodove koji ga sada smještaju u gornji dom prvenstvene tablice.

Nakon 4 odigrana kola Hajduk je neporažen i iz dvije pobjede i dva remija ima 8 bodova. Potvrdu dobre forme Kužilekovi igrači tražit će u nastavku prvenstva u kojem su dvaput zaredom domaćini. Prva utakmica igra se u subotu u Pakracu protiv Mladosti iz Sibinja, a tjedan kasnije dolaze Sikirevci.
Sastav: Putak, Keć (od 53’ Kligl), Dupor, Baškiera, Svjetličić, Prohaska, Petrović, Grubišić (od 81’ Nikić), Krpan, Dietzman (od 87’ Čuljak), Popović (od 53’ Zandona). Trener: Kužilek