U trećem kolu Međužupanijske nogometne lige Brod-Požega Hajduk je jučer na svom stadionu pobijedio Požegu s 2:0, a obadva pogotka je postigao Alen Grafina, na asistenciju Borisa Prohaske, jučer dva ponajbolja hajdukova igrača.

Nije to bila naročito dobra igra Hajduka, ali za razliku od prethodnih utakmica na ovoj su Hajdukovi napadači iskoristili gotovo sve stopostotne prilike koje su napravili. S druge pak strane, gosti gotovo da nisu imali pravu priliku za gol.

U poprilično anemičnoj utakmici gotovo da se ništa nije događalo do posljednje minute prvog poluvremena kada nakon polukontre Prohaska odlično poslužuje Alena Grafinu koji spretno koristi priliku da dovede Hajduk u vodstvo. U istom tonu utakmica je nastavljena i u drugom poluvremenu da bi u 77. minuti Komljenović odlično presjekao jednu loptu u polju gostiju, loptu dao Prohaski koji na sličan način kao i u prvom poluvremenu asistira Grafini za konačnih 2:0. Osim bodova, dobro je što je na ovoj utakmici Hajduk dobio tek jedan žuti karton (Dietzman), a nakon dugo vremena gotovo cijelo drugo poluvrijeme je nakon izostanka zbog ozlijede odigrao kapetan Adriano Baškiera. „Jako teška utakmica, vise psihički nego fizički jer smo željeli pod svaku cijenu pobijediti i taj imperativ pobjede nas je koštao grča koji nas je remetio u igri. Na kraju smo dobro odigrali i napravili ono sto smo zacrtali, uzeli ova veoma važna tri boda“, rekao je nakon utakmice trener Tomislav Kužilek.

S ovom pobjedom i pet bodova nakon tri kola Hajduk je na trećem mjestu tablice, ali tu neće ostati jer se danas igraju još četiri utakmice ovog kola. Slijedeće subote Hajduk gostuje u Kuzmici koja je s dva boda iz tri utakmice na tablici 12.

SASTAV: Putak, Dupor, Popović (od 52. min.  Baškiera), Prohaska, Zandona (od 59. Svjetličić), Petrović (od 65. Čuljak), Dietzman Grubišić (od 47. Krpan), Grafina, Komljenović, Keć (od 65. Kligl).