banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Dario Duda, 45-godišnji igrača prvoligaša KK „Novska“ pobjednik je ovogodišnjeg izdanja kuglačkog turnira „Bljesak“ koji je sinoć završen na pakračkoj kuglani. Za pobjedu Duda je srušio vrlo dobrih 627 čunjeva. Drugi je Luka Bolanča igrač hrvatskog i europskog prvaka KK „Zaprešića“ koji je srušio 608 čunjeva, a treći je sa 600 srušenih čunjeva požežanin Darko Zovko, igrač drugoligaša KK „Nove Nade“. Sva trojica prvoplasiranih su i ranijih godina bila na pobjedničkim postoljima ovog turnira pa je tako Duda bio pobjednik i 2017. godine. Lanjski pobjednik zaprešićanin Branko Manev u Pakrac je, iako ozlijeđen došao, ali nije uspio izbacati svih 120 hitaca. Trojica prvoplasiranih nagrađeni su peharima i novčanim nagradama koje su bile nešto manje nego inače, 2.000 kuna za 1. mjesto, 500 za drugi i 250 za treće.

Ništa novog nema niti u poretku pakračkih kuglača. Iako već 60-godišnjaci i dalje su najbolji Davor Štor koji je s 590 hitaca bio u ukupnom poretku četvrti i Zvonko Gnezda  koji je s 578 srušenih čunjeva bio peti, a i preostali ponajbolji Pakračani Darko Major, Vitomir Juranović i Ilija Turković stariji, plasirani među 20 najboljih, su na kuglačkim stazama prisutni godinama.    U ovogodišnjem 12. izdanju turnira „Bljesak“, ponovo u vrlo dobroj organizaciji KK „Slavonski banovac“ nastupio je 81 igrač iz 23 kluba od Ozlja do Osijeka i tri pakračka rekreativca. Turnir je bitno obilježila prisutnost koronavirusa. Tako, iako prijavljeni, nije nastupila nekolicina igrača iz Osijeka i Nove Gradiške jer su završili u samoizolaciji. Nije bilo svečanog proglašenja pobjednika nego je predsjednik Sl. Banovca Srećko Belac nagrade uručio pojedinačno, a izostala je i završna večera. Nastupe igrača u četiri večeri je u samoj kuglani pratilo tek nekoliko gledatelja, a ostali su to mogli učiniti putem vido linka na TV ekranu ispred kuglane ili putem interneta kod kuće.

Turnir je zbog epidemioloških mjera prebačen s termina u svibnju na ovaj kolovoški pa je bilo za očekivati i realno slabije rezultate jer je do početka natjecateljske sezone preostalo još tri tjedna. Zbog svega toga svi priželjkuju da se 13. izdanje ovog turnira koji je po jakosti i masovnosti drugi u Hrvatskoj, iza zaprešićkog, vrati u svoje standardno izdanje.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić