U finalu Memorijalnog turnira branitelja Pakrac – Lipik, što se ovog vikenda igra na Gradskom stadionu u Pakracu, igrat će Lipik 1925 i Moslavina iz Kutine. Lipičani su meč za naslov osigurali pobjedom od 2:0 protiv vrlo dobrog Kamena iz Sirača, dok su Kutinjani mjesto u finalu izborili pobjedom od 4:3 protiv domaćeg Hajduka. Utakmice je s tribina pratilo više od dvjesto gledatelja.

Turnir je otvoren utakmicom Lipika i Kamena u kojoj su obje ekipe prikazale solidan nogomet. Iako su nogometaši iz Sirača imali prividnu terensku inicijativu, poveli su Lipičani pogotkom Derwicha u 14. minuti susreta. U nastavku se uglavnom igralo na sredini terena bez previše izrađenih prilika, a iz prvog poluvremena izdvajamo sjajan prodor igrača Lipika Derwicha koji je od centra nanizao nekoliko protivničkih igrača izbivši sam pred vratara Gelera, no umjesto mreže pogodio je vratnicu. Potvrda lipičke pobjede stigla je u 68. minuti pogotkom Cvijanovića za konačnih 2:0.


U drugom susretu domaći Hajduk i Moslavina odigrali su vrlo zanimljivu i efikasnu utakmicu s čak sedam pogodaka. Poveli su gosti ranim pogotkom Cvrtile u 2. minuti utakmice, no domaćin se ubrzo oporavlja, preuzima inicijativu i golovima Popovića u 10. minuti (11m) i Komljenovića u 30. minuti okreće rezultat na 2:1. U nastavku nakon samo 3 minute igre Hajduk opet kapitulira i Barišić poravnava na 2:2. Nakon primljenog pogotka Hajduk se ponovo diže, vodi igru i pritišće protivnika, no bez konkretne završnice, što spretni gosti koriste i uz malo sreće, s dva pogotka u 55. i 66. minuti (autogol i Šenija) i odlaze na nedostižnih 2:4. U posljednjih pola sata igre Hajduk je uspio samo ublažiti poraz golom Popovića iz posljednjeg od tri jedanaesterca za Hajduk, posve opravdano dosuđena od strane glavnog suca Vladimira Kiša.
Danas je na rasporedu završnica turnira od 16 sati kad u utakmici za 3. mjesto igraju Hajduk i Kamen, nakon čega u 18 sati na teren izlaze finalisti Lipik 1925 i Moslavina.