U prvoj četvrtfinaloj utakmici Kupa PSŽ Hajduk je u Požegi pred oko 200 gledatelja izgubio od Slavonije s 4:1.

Hajdukovci su u prvu službenu utakmicu nakon koronakrize ušli vrlo dobro i s novim trenerom Tomislavom Kužilekom na klupi, ali i prinovama u sastavu, dobro parirali favoriziranom protivniku koji je ipak prvi došao do vodstva u 17. minuti. U nastavku susreta Hajduk u 33. minuti ostaje s igračem manje na terenu zbog drugog žutog kartona Alena Grafine. Unatoč tome, minut kasnije, Petrović poravnava iz jedanaesterca i Pakračanima osigurava egal na poluvremenu. Nastavak je Hajduk otvorio još bolje, organizirano se branio i kad je izgledalo da bi unatoč brojčanoj inferiornosti mogao do kraja zakomplicirati utakmicu - dogodio se pad. U razdoblju od 60. do 70. minute primaju čak tri pogotka od kojih dva postiže I. Peharda, najbolji skakač gostiju, koji u samo pet minuta (61., 66. min) dvaput ostaje sam u šesnaestercu nakon kornera i bez problema poentira te rješava utakmicu. Crno desetminutno razdoblje Hajduka četvrtim je pogotkom (68. min) zaključio Antunović za konačnih 4:1.
Danas se igraju tri preostale utakmice četvrtfinala u kojima se sastaju: Kutjevo – Slavija, Dinamo – Kuzmica i BSK – Dobrovac.
Hajduk je u Požegi igrao u sastavu: Huska, Keć, Krenek, Popović, Dietzman (od 73’ Kligl), Petrović (od 82’ Čuljak), Grubišić (od 78’ Nikić), Prohaska (od 55’ Krpan), Grafina, Zandona (od 65’ Svjetličić), Komljenović.

fotografija: Sportalo.hr