banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Na završnici Sportskih igara mladih što se od 15. srpnja igrala u Splitu, u konkurenciji 15 županijskih pobjednika, sudjelovale su dvije pakračke malonogometne ekipe - Druga stativa (u konkurenciji 2005.)  i Jet ski (2002.), kao pobjednici kvalifikacijskog Coca-cola Cupa 2020. iz Požeško-slavonske županije.

Drugu stativu, talentirane igrače pakračkog Hajduka pojačane Lovrom Brunetom iz Lipika, samo su sekunde dijelile od velikog uspjeha i pobjede u prvom kolu protiv prvoligaša iz Šibenika, kasnijeg ukupnog pobjednika. Kakav je bio tijek dramatičnog susreta doznali smo iz prve ruke od voditelja pakračkih ekipa Darka Kelemena.

„Vodili smo 2:1 i 3:2, nismo iskoristili kazneni udarac u regularnom dijelu igre da bi dobili gol u 2.minuti sudačke nadoknade. Prokletstvo penala nastavilo se i u raspucavanju. Iako je naš golman Balog obranio dva penala, vratar Šibenika obranio je sva tri. I tako odveo svoju ekipu ne samo u drugo kolo nego do konačne pobjede na turniru jer su dečki iz Šibenika, inače kadeti koji igraju 1.HNL, s lakoćom pobjeđivali Inter Zaprešić 2:0, Bjelovar 5:2 i u finalu Jastrebarsko 5:2. Time naš rezultat dobiva na vrijednosti i usudili bismo se reći, prema prikazanoj igri, da je pobjednik turnira odlučen u prvom kolu“, razočaran je, ali i ponosan predstavom svojih igrača bio pakrački trener.

Prema njegovim riječima, ovo je bila još jedna od mnogih potvrda kvalitete  izuzetne pakračko-lipičke generacije rođene 2005., a uvjeren je da će ovi 15-godišnjaci jednako uspješno nastaviti razvijati svoj dar u kadetima i juniorima. Za Drugu stativu igrali su Mihael Balog, Stjepan Kiš, Luka Majstorović, Mateo Širac, Stjepan Dietzman, Ivan Benković i Lovro Bruneta. Širac je postigao dva, Majstorović jedan gol.

Ekipa Jet ski je već u startu bila hendikepirana zbog nedolaska u Split odličnih Marka Miloševića i Filipa Vujića koji su se morali priključiti pripremama juniora Slaven Belupa i Osijeka. U ovako okrnjenom sastavu, bez kostura ekipe, nisu niti mogli proći bolje od časnog  0:3 poraza od Osijeka. Za Jet ski su igrali Sven Babojelić, Matej Gurdon, Fabijan Nikić, Niko Kozić, Lukas Dobraš i Gabrijel Sotonica.

Naši dečki su preostala dva dana u Splitu iskoristila za odmor, zabavu i druženje, kao nagradu za sve što su učinili protekle sezone. Kelemen još jednom ističe kako je ponosan na njihovo besprijekorno ponašanje kako na terenu tako i van njega, kao što mogu biti ponosni i njihovi roditelji te klubovi Hajduk i Lipik.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić