Na 23. malonogometnom ljetnom turniru što će se od 29. lipnja 11. srpnja igrati na Partizanu sudjelovat će 14 ekipa, doznajemo od Domagoja Ajmana, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora ovog turnira. Većinom su to sastavi s pakračko-lipičkog kraja, osim dvije ekipe koje dolaze iz Garešnice i Daruvara. Službeni ždrijeb turnira bit će održan večeras u predvorju pakračke sportske dvorane s početkom u 18 sati. Prva službena utakmica bit će odigrana u ponedjeljak u 19 sati.
Turnir će se igrati uobičajenim načinom 5+1, a grupnu fazu, činit će tri grupe – dvije s po pet sastava te jedna s četiri. Igrat će se svim danima osim četvrtka i nedjelje (osim iznimno, u slučaju vremenskih neprilika). Večernji program od četiri ili pet utakmica započinjat će prvom u 19 sati, a eventualne predigre bi počinjale nešto ranije. Do polufinala će se igrati 2 x 15 minuta, dok će utakmice završnice biti duže za 10 minuta - 2 x 20 minuta.


Na turniru će igrati: Elite academy, Pizzeria Hookah, Hajduk Pakrac - juniori, Dinamo Badljevina, Croatia D. Obrijež, Slavonija Prekopakra, CB Code/Conversano, Sokol - Benford računovodstvo Daruvar, NK Prekopakra, Drvo promet, Domorad Garešnica, RK LiPa, CB Jet Set te CB Elixir.
Pobjedniku turnira će pripasti 10 tisuća, drugom finalistu 3 tisuće, dok će trećeplasirana ekipa osvojiti 1500 kuna. Predviđene su i sportske nagrade za najbolje pojedince turnira.
Prisutnost gledatelja zasad je neupitna, ali sve uz pridržavanje preporučenog fizičkog razmaka. Ulaz na turnir je za grupnu fazu besplatan, dok će se od četvrtfinala naplaćivati 10 kuna (žene i djeca ne plaćaju). Ugostiteljska ponuda je osigurana, no za razliku od prijašnjih u ponudi će biti samo piće, dok neće biti prehrane. Barem je tako najavljeno.
Igralište pored stare gimnazije je zaslugom djelatnika SZGP uređena i spremna, nakon prošlogodišnje pauze, ponovo primiti sve zaljubljenike malog nogometa, ali i one kojima je ova sportska manifestacija omiljeni ljetni događaj u gradu.
Posljednji pakrački turnir odigran je 2018. godine, a u finalu je, pred više od tristo gledatelja, slavila ekipa iz BiH „Bravo sport & Rekreacija“ iz Gradiške pobijedivši CB Numero Kip iz Nove Gradiške s 4:1.
Kao i svake godine, pokrovitelj turnira koji se igra u okviru Pakračkog ljeta je Grad Pakrac.