Najbolji sportaš Pakraca u 2019. godini je motocrossist Josip Tessari, njegov klupski kolega Stefan Lenče je izabran za najboljeg mladog sportaša, dok je najboljim sportskim djelatnikom volonterom u prošloj godini proglašen Vladimir Tessari. Odlučeno je tako još sredinom ožujka u 27. izboru za sportaša godine koji provodi Pakrački list u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pakraca, no svečanost proglašenja i uručenje priznanja održano je zbog epidemioloških mjera sinoć u vijećnici kurije Janković.

Na početku ove svečanosti o povijesti Izbora najboljeg sportaša u organizaciji našeg Lista ukratko je izvijestio Mario Barać, dok je postupak ovogodišnje kandidature, način glasovanja i izbora obrazložio tajnik Sportske zajednica Grada Pakraca Domagoj Ajman.

Nagradu najboljem sportskom djelatniku Vladimiru Tessariju, za kojeg je Moto klub Pakrac-Lipik u obrazloženju kandidature rekao da „njegove godine iskustva i neprikosnoveni entuzijazam mu daju karakteristiku pravog vođe, kojeg rado slijede i stari i mladi“, uručio je Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice.

„Svojim pristupom treniranju i odricanju da bi bio što uspješniji vozač pokazuje da će biti vrhunski sportaš pred kojim su još godine izvrsnih vožnji“ naveo je isti klub prilikom kandidiranja Stefana Lenčea za najboljeg mladog sportaša u prošloj godini. Nagradu mu je uručio Vladimir Gazić, direktor LRA Poduzetnički centar Pakrac.

Najboljem sportašu u 2019. godini Josipu Tessariju, kojeg je klub opisao kao „marljivog i izvrsnog sportaša koji će ove sezone kandidirati za najvišu stepenicu postolja u svojoj klasi“ nagradu je predala gradonačelnica Anamarija Blažević koja je čestitala svim nominiranima i nagrađenima, uz napomenu da se u sport treba ulagati ne samo financijski nego i pružanjem potpore u njihovom radu. U ime nagrađenih i u svoje vlastito ime, Josip Tessari se obratio okupljenima zahvalivši svom klubu i obitelji te nadodao: „Hvala svima koji su nam omogućili da dođemo u ovo ugledno društvo nagrađenih sportaša Grada Pakraca i onima koji provode ovaj izbor te na taj način dodatno motiviraju sve nas sportaše.“