Siniša Grubišić više nije trener nogometaša pakračkog Hajduka, a njegov nasljednik je Tomislav Kužilek, dosadašnji trener županijskog prvoligaša Dobrovca. Odlučeno je tako na sastanku Upravnog odbora Hajduka 16. lipnja.
Grubišić je ostavku podnio nakon godinu i pol dana na čelu pakračkog stručnog stožera tijekom koje je klub igrao u međužupanijskim ligama, najprije Slavonije i Baranje, a ove sezone i novoformiranu Brod-Požega. Ova posljednja, prekinuta je zbog koronavirusa nakon samo jednog proljetnog kola, a Grubišiću je onemogućila zaokruživanje dvogodišnjeg trenerskog ciklusa na klupi Hajduka.

Morali smo više…

„Ostaje mala žal za izgubljenim proljećem jer je obećavalo nakon odlično odrađenih priprema. Nikad nećemo saznati bi li se to tako i dogodilo. Nakon podvučene crte pod učinjeno, osjećam određeno nezadovoljstvo i mislim da smo morali više. U svakom slučaju zahvaljujem igračima i vodstvu kluba na odličnoj suradnji, a svom nasljedniku Tomislavu Kužileku želim sve najbolje i mislim da je jako dobro rješenje za Hajduk“, izjavio je za Pakrački list sad već bivši trenera Hajduka Siniša Grubišić.


Grubišićevo mjesto na klupi već je zauzeo Tomislav Kužilek, a onim malobrojnima koji ne poznaju ovog primjernog sportaša i čovjeka, koji se već udomaćio na našem području, kratko se predstavio:

„Nakon igračkih početaka u NK „Brestovcu“ i NK "Nada" Hrastovac s 14 godina odlazim u NK „Zagreb“ gdje sam prošao cijelu omladinsku školu od pionira do seniora te bio kapetan u svim kategorijama. Bio sam 5 puta državni prvak na završnim selekcijama Hrvatske (2 puta s Varaždinskom selekcijom NK Varteks, te 3 puta sa Zagrebačkom selekcijom NK Zagreb-NK Dinamo). Najljepši igrački dani su bili nastupi za mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske. Poslije toga sam otišao kao senior u NK Samobor (2. i 3. liga) pa NK Bjelovar (2. i 3. liga), zatim odlazim u austrijski WAC Wolfsberger (današnji prvoligaš). Nakon povratka iz Austrije dolazim u NK Lipik u kojem sam igrao punih 13 godina. Trenersku karijeru sam započeo u Lipiku, vodeći mlađe uzrasne kategorije te na kraju i preuzeo seniore na čijem čelu sam bio 2 godine. Nakon toga odlazim trenirati u NK Dobrovac gdje sam se zadržao 1,5 godinu“, kratak je presjek dosadašnje sportske karijere novog Hajdukovog trenera.

Pripreme s "puno lopte" i prijateljskih utakmica

Kužilek dalje navodi kako je počašćen Hajdukovim pozivom i iskazanom mu povjerenju te se nada da je sakupio dovoljno znanja i iskustva da ga i opravda.
„Početak ljetnih priprema planiran je negdje početkom srpnja ili nakon pakračkog malonogometnog turnira, jer očekujem da će mnogi naši igrači tamo nastupiti. Tijekom njih, uz kvalitetan trenažni proces s "puno lopte", odigrat ćemo i puno pripremnih utakmica kako bi spremni dočekali početak prvenstva, najavljuje Kužilek, a letvicu ambicija u novoj sezoni nije postavio previsoko. „Osnovno je što prije osigurati ostanak, a ako se ukaže prilika napast ćemo i vrh tablice“.

Za to će mu trebati i kvalitetan igrački kadar, a kroz razgovor s predsjednikom kluba Marijanom Prohaskom doznali smo da će klub napustiti Bruno Pjerabon, Domagoj Kačer i Franko Kelemen koji odustaju od igranja, što zbog osobnih što fakultetskih obaveza, a od pridošlica za sad su potvrđeni Ivan Keć, povratnik iz NK Osijeka, Fabijan Nikić iz Lipika 1925 te najbolji strijelac NK Dobrovac Željko Popović. Prijelazni rok traje do 19. kolovoza pa je za očekivati još promjena u Hajdukovom kadru.