Nova sezona Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega započet će 22. i 23. kolovoza kao i 1. Županijska liga PSŽ, dok bi posljednje kvalitativno županijsko natjecanje u 2. ŽNL trebalo početi 29. i 30. kolovoza, prenosimo još uvijek neslužbenu informaciju o terminima početka novog prvenstva.
U MŽNL ostaju svi požeško-slavonski klubovi uz naše predstavnike Hajduk i Lipik 1925, a prema najavama priključit će im se Dinamo Vidovci kao trećeplasirani prošlosezonske 1. ŽNL i prvi klub koji ispunjava uvjete dvije mlađe natjecateljske kategorije koje prvak BSK Buk i viceprvak Croatia iz Mihaljevaca nemaju. Liga će i dalje imati 14 klubova, a jedina razlika je u tome što bi ulaskom Dinama bila uspostavljenja ravnoteža s po 8 požeških i brodskih predstavnika. U ligu prema najavama ulazi i prvak 1. ŽNL BPŽ Slavonac iz Nove Kapele, a odlaze Slavonac iz Bukovlja u 3. HNL te vjerojatno Željezničar iz S. Broda najavljenim istupanjem iz ovog ranga.
U nižim razredima u 1. ŽNL će ući Graševina iz Vetova, liga će imati 14 klubova i trajat će do 14. i 15. studenog kad je na rasporedu posljednje 13. kolo. 2. ŽNL s 8 klubova svoje će utakmice igrati od posljednjeg vikenda u kolovozu do 11. listopada, a nama je zanimljiva informacija da je dosadašnji član najnižeg razreda Jovača iz Marinog sela zatražila prelazak u ligu Bjelovarsko - bilogorske županije čemu će, pretpostavlja se, biti udovoljeno.
Utakmice 3. kola kupa odnosno četvrtfinala predviđene su za 1. i 2. kolovoza, polufinalne utakmice 8. ili 9. kolovoza dok će se finale igrati u srijedu, 19. 8. 2020., a mjesto još nije određeno. U četvrtfinalu su Hajduk (Pakrac), Dinamo (Vidovci Dervišaga), Dobrovac, BSK Buk i Kuzmica, a u ovoj fazi natjecanja uključuju se i prošlogodišnji finalisti Slavonija (Požega) i Slavija (Pleternica).

Sezona prekinuta - trenutni plasmani ujedno i konačni

Podsjetimo, uslijed koronakrize prekinuta ovosezonska natjecanja zaključena su zatečenim stanjem odnosno trenutna prvenstvena tablica smatra se konačnom. U takvim okolnostima seniori Hajduka su natjecanje MŽNL SB-PŽ završili kao 6. s 19 osvojenih bodova iz 14 odigranih utakmica. Juniori Hajduka trenera Darija Škariota su u ŽNL PSŽ osvojili 2. mjesto (19 bodova/9 utakmica) iza Papuka iz Velike, stariji pioniri Darka Kelemena su u ŽNL PSŽ neporaženi osvojili 1. mjesto (31/11) s gol razlikom od +70! Mlađi pioniri Viktora Trbare su također igrali požešku ŽNL i u svom su uzrastu osvojili 2. mjesto (27/10) bodovno izjednačeni s pobjednikom lige Lipikom 1925. Početnici U10 Dubravka Ljevakovića su igrali MŽNL Brod-Požega i u vrlo respektabilnoj konkurenciji osvojili su 4. mjesto (13/9). Najmlađi natjecatelji koje trenira isti trener su u Bjelovarskoj županijskoj ligi zauzeli 2. mjesto (22/8) odmah iza prvaka NK Daruvar koji je naslov osvojio zahvaljujući boljoj gol razlici.
Naši županijski nogometni predstavnici Dobrovac i Croatia iz Donje Obriježi su u sklopu natjecanja 1. ŽNL imali rezultatski gotovo identičnu jesen, dok prvenstveno proljeće nisu niti započeli. Nijansu bolja bila je Croatia koja je u 13 utakmica osvojila 15 bodova uz 4 pobjede, 3 remija i 6 poraza te s gol razlikom -3 zauzela 9. mjesto. Dobrovac je imao identičan učinak te je uz gol razliku - 8 završio na 10. mjestu.