Sedmi po redu turnir u malom nogometu Coca-Cola Cup koji se u Hrvatskoj odigrava u sklopu Sportskih igara mladih, a čije se državno finale odigrava u Splitu, ove će godine najbolje županijske predstavnike dobiti kroz kvalifikacijske gradske turnire. U Požeško-slavonskoj županiji takvi će se turniri igrati u Požegi 12. lipnja, Pakracu 13. lipnja te Pleternici 15. lipnja.
Nama najzanimljiviji turnir bit će odigran u subotu na betonskom malonogometnom igralištu pored Srednje škole s početkom u 9 sati. Kako doznajemo od Siniše Grubišića, voditelja pakračkog turnira, za natjecanje se može prijaviti putem internetske stranice www.igre mladih.hr, u dvije muške dobne kategorije: 2005. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi., te po prvi put 2005. godište i mlađi u ženskoj kategoriji (djevojčice), učenice sedmih i osmih razreda. Svaka ekipa može sudjelovati s najviše 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).
Utakmice će se igrati 2x10 minuta u sustavu 5+1, a format turnira ovisi o broju prijavljenih ekipa i bit će određen pred početak turnira.
Pakrac ima uspješnu tradiciju nastupanja na ovom turniru jer su 2012. i 2018. godine upravo naše ekipe (2001. godište) osvojile naslov na županijskoj razini te izborili državnu završnicu u Splitu.
Koordinator prof. Alen Ivanović ovim putem poziva svu djecu navedenih godišta da se prijave na natjecanje. Županijski pobjednici u sve tri kategorije nastupit će 15. srpnja na velikom finalnom državnom natjecanju u Splitu, a bit će im osiguran prijevoz i smještaj. „Napominjem da u Coca-Cola kupu sudjeluje više od 30.000 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Prijašnjih godina predstavnici naše županije ostvarili su dobre rezultate i ne sumnjam da će i ove godine turnir biti vrlo kvalitetan, a mi ćemo se predstaviti, kao i dosadašnjih godina, na najbolji mogući način, zaključio je prof. Ivanović.
Pobjednici navedenih kvalifikacijskih turnira izborit će finalni turnir koji se igra 16. lipnja (utorak), s početkom u 9 sati u Požegi, na Sportsko-rekreacijskom centru, na terenu s umjetnom travom.