Tradicionalna ovogodišnja motocross utrka „Bljesak“, odgođena u svibnju zbog korona krize, bit će održana 19. srpnja na Matkovcu, doznajemo od Marka Strage, tajnika MK Pakrac-Lipik. Prema kalendaru HMS-a bit će to ujedno i prva utrka motocross sezone koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske.

S publikom ili bez nje?

Na žalost poklonika ovog sporta, posjetiteljima još uvijek prijete aktivne protuepidemiološke mjere koje odlukom Nacionalnog stožera CZ od 27. svibnja dozvoljavaju održavanje sportskih natjecanja na otvorenom, ali bez nazočnosti publike. To bi značajno umanjilo atraktivnost matkovačke utrke koja je za svibanjskih natjecanja uz stazu znala privući više od tisuću posjetitelja. No, kako svakodnevno svjedočimo sve boljoj epidemiološkoj slici nacije i posljedično relaksaciji mjera, i u pakračkom moto klubu se nadaju da će u narednih četrdesetak dana, koliko je preostalo do utrke, biti ukinuta mjere zabrane javnih okupljanja na sportskim natjecanjima.
Kako dalje navodi Straga, utrku za PH će voziti i devet vozača našeg MK Pakrac – Lipik - od kojih je čak pet juniora - koji su do tada osuđeni na treniranje i natjecanje Slavonske lige što 20. lipnja započinje utrkom u Malinu kod Oriovca. Bit će im to ujedno i prva natjecateljska provjera nakon sušnih mjeseci od listopada prošle godine, a natjecat će se u PRO klasi. MK Pakrac-Lipik, najavljuje, jednu će utrku Slavonske lige organizirati u jesen na matkovačkoj ljepotici, točan termin za sada nije poznat.