U neizvjesnoj utakmici kuglači Slavonskog banovca u petak su pobijedili Papuk sa 6:2 (3180:3176) i došli na korak do naslova u 3. HKL. Mada rezultat sugerira drugačije, utakmica je bila izuzetno neizvjesna o čemu govori podatak da su na kraju kuglači Banovca srušili svega četiri čunja više od Papuka, a neizvjesnosti je bilo i u pojedinačnim mečevima jer su od njih šest čak četiri završili s razlikom od 3 do 7 čunjeva tako da je tijekom cijelog meča bio važan svaki hitac pa je bodrenje iz publike bilo za kuglanje neuobičajeno bučno.


U prvom bloku međusobno su se sastali otac i sin Davor i Gordan Špelić, a za tri čunja (532) je bio uspješniji stariji i donio Banovcu prvi bod. U isto vrijeme na stazi su igrali I. Turković mlađi protiv D. Lepke da bi ovaj drugi zbog sedam više srušenih čunjeva (513) donio Banovcu novi bod. U drugom bloku iako je Ivica Hormot srušio četiri čunja više (545) zbog rezultata po setovima treći bod Banovcu je donio B. Petrovečki dok je istovremeno I. Puhmajer za četiri čunja (535) pobijedio D. Rendića koji je vodio cijeli meč i izgubio ga u zadnja četiri hica. U posljednjem bloku S. Karačić je najboljim rezultatom meča (556) pobijedio A. Jiraseka, no pobjedu Banovca je potvrdio Ž. Štampf (535) koji je pobijedio D. Majora s 30 čunjeva razlike ostvarivši ukupno četiri čunja više za Banovac i rezultatski uvjerljivu pobjedu od 6:2.


Banovac je tako tri kola prije kraja povećao prednost pred Papukom na tri boda (22:19) i otvorio si širom vrata za šampionsku titulu i prelazak u drugu ligu. Banovčani u posljednja tri kola sve utakmice igraju na svojoj kuglani, kao domaćini protiv četvrtoplasirane požeške HVIDR-e i sedmoplasiranog PPK Kutjeva, dok će u „goste“ predzadnjoj prekopakranskoj Slogi i ne bude li iznenađenja prvo mjesto im je izvjesno.
Dobroj poziciji našim klubovima doprinijela je jučer i „Sloga“ koja je pomalo neočekivano pobijedili na svojoj kuglani trećeplasirani Obrtnik BAM iz Nove Gradiške s 5:3. Pojedinačne bodove su donijeli I. Šulc (509), Ž. Pavković (506), I. Katalinić (514) dok najboljem igraču I. Turkoviću niti 565 srušenih čunjeva nije bilo dovoljno za pobjedu. Sloga je ovim uzela važne bodove u borbi za opstanak, s ukupno 12 sada tri boda bježi Croatiji iz Mihaljevaca, kod kojih gostuje u zadnjem kolu 22. ožujka. Između te dvije ekipe je kao predzadnji Lipik 1974 (11 bodova), a jučer je poražen u Sl. Brodu od Regoča sa 6:2 (M. Rebrović 520, D. Tušim 531).
U 1.B HKL u 15. kolu KK Pakrac je kao domaćin jučer pobijedio Fortunu iz Đakova sa 6:2 (3241:3210). Pojedinačne bodove su donijeli D. Štor (562), D. Tušim (556), Ž. Major (539) i V. Anušić (517) pri čemu su Major i Anušić pobijedili s jednim, odnosno dva srušena čunja više, a Gnezdi niti 569 srušenih čunjeva nije bilo dovoljno za pobjedu.
Ovom pobjedom Pakrac je s 15 bodova ostao u strogoj sredini tablice i pet kola prije kraja je riješio pitanje opstanka, što može dodatno učvrstiti u idućem kolu kada gostuju u Velikoj Gorici kod predzadnjeg Radnika kojemu bježe 6 bodova.