Rukometaši LiPe porazom su započeli proljetni dio prvenstva 3. HRL Istok. Na gostovanju u Požegi bolji je bio istoimeni domaćin s 32:26 (17:13).
Od početka utakmice Požega je kontrolirala rezultat i do poluvremena ostvarila četiri pogotka viška. U nastavku susreta naši rukometaši igraju nešto bolje i prilaze na -2, ali to je bilo najviše što su ovog vikenda učinili na zahtjevnom gostovanju. Do kraja susreta Požežani samo potvrđuju bodove s konačnih 32:26.
Najefikasniji kod LiPe bio je Major s 5 golova, Krucki i Klašnja s 4 te Gamberger i Sommer koji su mrežu tresli 3 puta. Ovim porazom LiPa je ostala na drugom mjestu bodovno izjednačena s Orahovicom (21 bod), dok vodeći Petrijevci pomalo odmiču na vrhu, razlika u odnosu na pratitelje je sada pet bodova.
Sljedeće kolo u Pakracu gostuje Cestograd – Vinkoprom iz Ivankova, momčad koja se nalazi u donjem dijelu tablice pa je za očekivati da se rukometaši LiPe vrate starim navikama, odnosno pobjedama.

DJEČACI “B” POLOVIČNO

Dječaci “B” su u Starom Petrovom Selu odigrali 7. krug 1.HRLDB Istok gdje su ostvarili polovičan učinak. U prvoj utakmici su tijesno poraženi od RK Nove Gradiške BD Gruppe rezultatom 12:10, a u drugoj su bili bolji od RK Orahovica s 20:14.
Nakon 7 odigranih krugova nalaze se na 14. mjestu prvenstvene ljestvice s 8 osvojenih bodova.