Na sjednici održanoj 12. siječnja u Malinom kraj Oriovca osnovana je Slavonska motocross liga. Jedan od inicijatora pokretanja ovog natjecanja je naš MK Pakrac-Lipik koji će aktivno sudjelovati u radu Lige. Iz njihovih redova na mjesto dopredsjednika Lige izabran Pakračanin Marko Straga.
„Naša regija obiluje motociklima, vozačima, izvrsnim terenima, stazama, entuzijastima te ćemo to pokušati pravilno usmjeriti. Liga je osnovana najprije zbog vozača amatera koji vole ovaj sport, a nemaju prikladno natjecanje, a vozači s nacionalnim licencama će biti odvojena kategorija. S obzirom na to da je u ovom natjecanju glavni naglasak na vozačima amaterima velika pozornost bit će poklonjena sigurnosnim aspektima utrke. Stoga želimo poručiti svim vozačima koji imaju motocikle, a nisu se htjeli natjecati u Prvenstvu Hrvatske, da se maknu s poljskih puteva, presele na stazu i okušaju se u natjecanju bez puno pritiska i velikog rizika te uživaju u sigurnoj vožnji“, pojasnio je Straga osnovne smjernice Slavonske lige.
Kao što pokreće lokalni moto-klub i ovo će natjecanje ovisiti o entuzijazmu, ljubavi prema motosportu te čistom volonterstvu te ovim putem članovi MK Pakrac-Lipik pozivaju sve vozače, koji posjeduju motocikle za motocross, endura ili quad, da se jave u Ligu i priključe novom natjecanju.
Straga dodaje da će i pakrački ljubitelji motocrossa doći na svoje jer će uz svibanjsku, uvijek odlično posjećenu utrku Otvorenog prvenstva Hrvatske na Matkovcu, dobiti i rujansku utrku Slavonske lige u kojoj bi se okušalo mnoštvo vozača u zasebnim kategorijama juniora, amatera i profesionalaca. Osim toga rujanska utrka doprinijet će i tome da staza na Matkovcu ostane vozna tijekom cijele sezone.