Po 27. put Pakrački list pokreće izbor sportaša godine, najboljeg mladog sportaša, ove godine  rođenog poslije 1. siječnja 2002. godine te sportskog djelatnika Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih pet godina partner nam je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisuću kuna, a List prigodno sportsko priznanje. O dobitniku će odlučiti sportski klubovi, članovi Sportske zajednice. Oni do petka 14. veljače trebaju u Sportsku zajednicu mailom dostaviti  prijedloge kandidata u jednu, dvije ili sve tri kategorije s opisom postignutih rezultata u 2019. godini, kao i druge sportske kvalitete kandidata. Potencijalni kandidati su svi sportaši koji igraju za pakračke klubove, ali i stanovnici našeg grada koji igraju u klubovima drugih gradova. Osim rezultata kandidat treba posjedovati i primjerno sportsko ponašanje, eventualno rad s mladim uzrastima, sportsku edukaciju  i druge kvalitete. Po završetku kandidacijskog postupka napravit ćemo glasačke listiće za svaku konkurenciju i vratiti u klubove koji trebaju do 2. ožujka u svakoj konkurenciji kandidatima dodijeliti bodove prema svom mišljenju: najboljem pet, drugom tri, trećem jedan. Pobjednik je kandidat s najviše bodova i on će biti proglašen na svečanosti polovinom ožujka.

Lani rukometaš Ivan Macura

Lani je najbolji sportaš bio rukometaš Ivan Macura, mladi sportaš bio je nogometaš „Hajduka“ Nikša Grubišić, a sportski djelatnik Siniša Karačić, aktivni kuglač, ribolovac i trener u rukometu. Ranijih godina to su bili i nogometaši, ribiči(kinje), streličari(kinje), biciklisti, motoristi…., dakle nikada nismo favorizirali niti jedan sport. Stoga su i ove godine šanse za sve podjednake, a izbor će obaviti sami sportaši i sportski djelatnici.

Mala smo sredina, financijski poprilično limitirani što sve skupa određuje i sportske domete. Stoga treba najbolje i najupornije i nagraditi. Kandidata koji to zaslužuju zasigurno ima.

Na klubovima je da predlože najistaknutije. Pobijediti, kao što to obično u sportu biva, može samo jedan. No već i sama  kandidatura je priznanje i potvrda da je nečiji rad i sportski pristup u okruženju prepoznat. Stoga ovaj poziv u klubovima  nemojte zanemariti.