Prigodni kuglački turnir ovog vikenda na pakračkoj kuglani bit će prva službena sportska manifestacija  na našem području u 2020. godini. Sportska zajednica Grada Pakraca nastavlja praksu započetu lani organizacijom kuglačkog turnira takozvanim  narodnim načinom koji će biti odigran 3. i 4. siječnja.

Osim druženja cilj je iskoristiti i natjecateljsku pauzu između dva dijela prvenstva koja traje do 11. siječnja za prvoligaše, odnosno do 24. siječnja za trećeligaše.

Pravila su prilagođena kuglačima amaterima. Natječe se momčadski s tri kuglača (moguća i jedna rezerva) u timu  na način  da svaki od njih baca u „čišćenje“ pet hitaca na četiri staze, ili ukupno 60 hitaca u petak te ponovo u subotu.

Prijave ekipa moguće je odraditi još sutra (petak) na mobitele 098/256-402 ili 099/417-3338. Kotizacija od 40 kuna po ekipi podrazumijeva bacanja, mogućnost osvajanja prigodnih nagrada za najuspješnije te zajedničko druženje na prigodnom domjenku. Oba dana natjecanje će početi u 18 sati.

Prvi takav turnir je održan lani, a pobijedili su igrači KK Pakraca u sustavu Zvonko Gnezda,  Vjekoslav Anušić i Antonio Juranović ispred ekipe koji su činili igrači „Slavonskog banovca“ Srećko Žulj, Žarko Štampf, Albert Jirasek i Damir Rendić. Lani je sudjelovalo 20 ekipa, a dio njih je došao i iz okolnih gradova pa su tako treće mjesto osvojili Kutinčani.