Malonogometna sezona se već dobrano zahuktala, a nama s pakračko-lipičkog područja trenutno je najzanimljiviji Božićni malonogometni turnir u Lipiku na kojem među 16 prijavljenih ekipa, nastupaju i igrači s ovog područja. Što se tiče Pakraca, najviše se očekivalo od prošlogodišnjeg finaliste Elite Academy, no oni su nakon teškog ždrijeba koji ih je svrstao u vrlo jaku grupu s ekipama Fitness Club Play (igrači pleterničke Slavije i Slavonije), Jet-Set Public (mladi igrači Slaven Belupa i Osijeka) te Rizman d.o.o. (igrači s daruvarske strane) s po jednom pobjedom, remijem i porazom završili svoje natjecanje. Posebno zanimljiv bio je posljednji susret s ekipom Rizman u kojem je prevaga otišla na stranu Daruvarčana za konačnih 2:3 i prolazak u četvrtfinale koje su osigurali zajedno se požeškom ekipom Fitness Play. Prema dosad prikazanom na turniru će važnu ulogu imati ekipe Samoposlužna praonica Pakrac/Šume Šugić/Elixir koja igra s igračima iz Bosne i Hercegovine kao i prošlogodišnji pobjednik Caffe bar Numero Kip iz Nove Gradiške. Ostale tek trebamo vidjeti. Turnir se nastavlja u petak 20. prosinca kad na parket po prvi put izlazi i pakračka ekipa Pizzeria Hookah.
„Nismo uspjeli obraniti prošlogodišnje finale lipičkog turnira, ali nemamo vremena za plakanje jer nam već u subotu slijedi nastavak turnira u Banja Luci gdje nastupamo u dvorani Borik. Tamo smo uz dvije pobjede i poraz prošli grupu, a u eliminacijskom dijelu koji slijedi idemo na prošlogodišnjeg finalista. Osim Banjalučkog igrat ćemo i turnir u Požegi gdje smo prošle godine također ostavili vrlo dobar dojam“, rekao je Siniša Grubišić, voditelj “akademaca” i dodao da je ekipa u odnosu na ranije oslabljena za neigranje Matije Vuića, igrača Slaven Belupa te ozlijeđenog igrača prve petorke Tvrtka Krpana što je za ovu ekipu veliki hendikep. Ista ekipa nastupila je i na ovogodišnjoj "Kutiji šibica" pod nazivom Dudovo bure, a ispali su u pretkolu od šibenskih malonogometaša.

Uspjesi mladih Hajdukovaca

Dvoranska sezona odavno je počela i za mlađe kategorije nogometaša Hajduka koji su kao i prijašnjih godina tijekom zimske nogometne stanke vrlo aktivni, ali što je još važnije - i uspješni. Najmlađa natjecateljska kategorija koju vodi Dubravko Ljevaković osvojila je prvo mjesto na turniru u Daruvaru svladavši domaćina u finalu s 3:1. Osim zlata oko vrata, Hajduk je nagrađen i pojedinačnim nagradama Ilinkoviću za najboljeg strijelca dok je Švajghart proglašen najboljim golmanom. Nastavak sjajnih igara dogodio se na turniru u Lipiku gdje su Dudini igrači stigli opet do same završnice, no u finalu je nakon penala bila sretnija Moslavina iz Kutine. U Lipiku je najboljim igračem turnira proglašen Kokalović. Treće postolje ova nadarena generacija ostvarila je u Garešnici gdje su u utakmici za treće mjesto pobijedili Suhopolje s 3:0.


Nešto stariji dječaci (U10) nastupili su u Daruvaru te dogurali do četvrtfinala gdje su poraženi od NoLimita 0:1. Na turniru u Garešnici osvojili su četvrto mjesto nakon minimalnog poraza od mađarske ekipe PMSC u utakmici za treće mjesto. Na turniru u Lipiku „desetka“ je završila natjecanje još u grupnom razigravanju, no svojim obranama žiri i publiku osvojio je Vanja Horvat koji je proglašen najboljim golmanom turnira.
Hajdukovi dvanaestgodišnjaci do sada su igrali Ligu Petice (dvije ekipe) i nisu uspjeli proći grupnu fazu. Na turniru u Garešnici obje ekipe su nesretno ispale u četvrtfinalu. Predstoji im turnir u Novskoj 29.12. te na domaćem Kuna kupu.
Stariji pioniri Hajduka do sad su ove zime nastupili na tri turnira. U Ligi „Petice“, nakon uvjerljivih pobjeda u skupini, kad su pobjeđivali vršnjake iz Lipika, Garešnice i Virovitice, nes(p)retno su izgubili u četvrtfinalu od Ždralova 0:2. Slično im se dogodilo na turniru u Novskoj gdje su, nakon pobjeda protiv Garešnice i Kozarske Dubice, opet u četvrtfinalu nes(p)retno izgubili od Segeste Sisak koja je i osvojila turnir. Satisfakciju su dobili na turniru u Garešnici gdje su, nakon uvjerljivog prvog mjesta u grupi ispred Garešnice, Moslavine i Starsa iz Bosanske Gradiške, te pobjede u polufinalu protiv Hrastovca.
Ovome treba dodati da će i tradicionalni malonogometni turnir za mlađe kategorije „Kuna Kup“ biti održan u Pakracu, no točan datum odigravanja je još uvijek nedefiniran zbog radova u pakračkoj dvorani. Hajduk će u pakračkoj dvorani biti i domaćin bjelovarskoj ligi „Petica“ u jednom od termina početkom sljedeće godine u kategorijama U8, U10 i juniori.

*Na molbu svih članova nogometnog kluba "Hajduk" ovim putem  prenosimo želje za brzim oporavkom i povratkom na teren igraču Ivici Skalniku (U12) koji je teško ozlijeđen i slijedi  mu proces oporavka.