Nakon prošlotjednog derbija prvenstva u Petrijevcima gdje su golom u posljednjoj sekundi izgubili utakmicu i vodstvo na prvenstvenoj ljestvici, rukometaši LiPe iskalili su se na posljednjeplasiranom Davoru kojeg su u pakračkoj dvorani pobijedili s čak 28 pogodaka razlike - 43:15. Gosti su ritam pakračkih rukometaša pratili samo u uvodu utakmice nakon čega se Pakračani odvajaju i do poluvremena čine razliku od 15 pogodaka (22:7). U nastavku čvrsta obrana omogućava velik broj kontri i polukontri koje domaći igrači vješto koriste i stižu do najuvjerljivije ovogodišnje prvenstvene pobjede.
Efikasniji od ostalih bili su braća Krucki – Andrija i Tito s 8 odnosno 6 postignutih golova, a kvalitetno su ih pratili Bartoluzzi i Friš s 5 kao i Klašnja s 4 pogotka.
Nakon 12. kola LiPa je 2. na tablici s dva boda zaostatka za vodećim Petrijevcima. U posljednjem 13. kolu prije zimske pauze LiPa putuje na zahtjevno gostovanje kod trećeplasirane Orahovice.

VIKEND MLADIH RUKOMETAŠA

U Požegi je održan 7. krug 1. HRLDA Istok u kojem su Dječaci „A“ imali težak zadatak i upisali su dva poraza protiv renomiranih protivnika.
RK LiPa – RK Osijek 18:21 (9:8)
RK LiPa – RK Nexe 19:25 (13:10)