Hajduk je polusezonu MŽNL Brod - Požega završio na 8. mjestu prvenstvene ljestvice. Kako je to izgledalo tijekom sezone donosimo vam kroz onaj zanimljiviji dio statistike...

Tijekom prvenstva skupili su 5 pobjeda, 1 neriješen susret te 7 poraza što ih sa 16 bodova smješta na 8. mjesto prvenstvene tablice. Postigli su 28 pogodaka, a primili 26. Po efikasnosti dijele treće mjesto u prvenstvu, a na klupskoj ljestvici strijelaca vodi Lilovac sa 8 golova, slijede ga Zandona (6), Krpan (5), Filipović i Kovačić (3), Dietzman (2) te Dupor s jednim golom. U gostima je Hajduk dvaput pobijedio te izgubio pet puta, dok je kao domaćin slavio triput, dvaput izgubio te jednom odigrao neriješeno. Za domaćim bodovima nema gdje žaliti, osim protiv Kaptola kad je prosuo bodove nakon što je u 90. minuti poveo, a 95. primio izjednačujući pogodak. Vani je druga priča, jer je trener Hajduka Grubišić često naglašavao dobru igru koja, nažalost, nije potvrđena golovima. U ligi se natječe 8 klubova s brodske strane od kojih se 6 nalazi na tablici ispred Hajduka, te 6 s požeške od kojih su (osim Lipika) svi ispod Hajduka. Protiv brodskih ekipa Hajduk je uzeo 9 od mogućih 24 boda, dok je ekipama s požeške strane otkinuo 7 od 15 bodova.

Broj od 25 žutih kartona igrača Hajduka znači nešto manje od dvije opomene po utakmici i svrstava ih na vrh liste fair playa što i nije naročito pohvalno jer otkriva nedovoljno potrebne agresivnosti, drskosti i borbenosti, no takve odlike ipak krase one nešto iskusnije ekipe. Hajduk je prema statističkom podatku druga najmlađa momčad lige s 21,1 godina starosti u prosjeku, odmah poslije brodskog Željezničara s 19,5 godina.

U sezonu je Hajduk ušao pojačan za Krunoslava Lilovca, dotadašnjeg golgetera sisačke Segeste kao i za Franka Zandonu pristiglog iz zagrebačkog Maksimira pa se očekivalo da će bolna prošlosezonska neefikasnost biti svršena priča što statistika donekle i potvrđuje jer su oni kombinirano postigli točno polovinu Hajdukovih golova (14). Međutim, statistika zna biti i varljiva jer je dojam da je, prvenstveno Lilovac, mogao i morao bolje. S druge strane, klub su oslabili Alen Grafina odlaskom u Vihor iz Jelisavca, Luka Častek i Arijan Res koji su se vratili u matični NK Daruvar, ali i Dino Prohaska koji je zamrznuo aktivno igranje. To se u okolnostima koje su uslijedile pokazalo kao veliki gubitak. Na samom početku prvenstva trener Siniša Grubišić ostao je zbog ozljeda bez kapetana Adriana Baškiere, Šimuna Kreneka, Domgoja Ajmana, Marija Komljenovića, kasnije i Borisa Prohaske, dok je Darko Kovačić od sredine prvenstva igrao s nezaliječenim koljenom. To je Grubišiću smanjilo roster do krajnjih granica pa je utakmice igrao s mladim igračima od kojih je većini, u prvoj namjeri, bila namijenjena minutaža dovoljna za skupljanje iskustva. Obranu su tako silom prilika preuzeli mladci poput Kačera, Pjerobona i Dupora, kasnije Svjetličića, a sredinu terena Dietzman, Grubišić, Krpan... Sve je to izgledalo pristojno, ponekad i vrlo dobro, međutim primjetan je u igri bio nedostatak starijih, iskusnijih uz koje mladi mogu i trebaju stasati. Izuzmemo li 25. godišnjeg Petrovića koji se kvalitetom i ponašanjem nametnuo kao vođa ove mlade momčadi, takvog igrača Hajduk trenutno nema.

Zimska pauza poslužit će Grubišiću da rastereti klupsku ambulantu i vrati u pogon većinu prvotimaca pa s prvim proljetnim kolima, kompletnijim nego jesenas, krenu u bitku po bodove i plasman prema vrhu tablice gdje, ako su kompletni, definitivno pripadaju.