Golovima Kafke i dvostrukog strijelca Jiraseka Lipik 1925 je kao domaćin u posljednjem 13. kolu MŽNL Brod-Požega pred oko četristo gledatelja zasluženo pobijedio pakrački Hajduk s čistih 3:0.
Obje momčadi derbi su dočekali u vrlo dobrom raspoloženju. Domaćin Lipik je u odnosu na goste iz Pakraca bio u bodovnoj prednosti od tri boda (4. mjesto na tablici) i seriji od četiri utakmice bez poraza. Hajduk je s druge strane (8. mjesto na tablici) u posljednje dvije utakmice podigao formu s dvije pobjede i gol razlikom 9:1 te željno iščekivao utakmicu u kojoj je eventualnom pobjedom mogao na tablici čak i prestići sportske rivale i susjede.

Međutim, suprotno željama Hajdukove struke i pakračkih navijača od samog početka utakmice bilo je primjetno da je Lipik u ovaj dvoboj ušao odlučnije i agresivnije. Poslije nekoliko mirnijih uvodnih minuta, Lipičani dižu tempo i uzimaju svaki duel na sredini terenu, brži su u startu, žešći u duelu, a svaki izgubljeni posjed lopte vraćaju u rekordnom vremenu. Preuzimanjem sredine terena i predvođeni najboljim pojedincem susreta Alvižom, Pakračane su potjerali u obrambenu zonu iz koje su ovi nemoćno ispucavali lopte prema usamljenim Lilovcu i Zandoni. U takvim okolnostima, u jednom od najslabijih poluvremena ove jeseni, Hajduk praktički niti jednom nije uspio ozbiljnije zaprijetiti golmanu Lipika Zanettiju. Dodatne nevolje Hajdukovcima stigle su u 38. minuti kad je zbog ozlijede kapetan Kovačić morao napustiti igru. Domaćin ubrzo nakon toga, poslije nekoliko opasnih akcija, kapitalizira terensku inicijativu i u 42. minuti, poslije odlično izvedenog kornera, Kafka pogotkom glavom dovodi Lipik u vodstvo 1:0. Do poluvremena je domaćin dodatno prijetio, no vrlo dobri Huska je dobrim reakcijama držao Hajduk u igri.
Niti nastavak susreta nije donio veće promjene. Hajduk i dalje neprepoznatljiv jedva je uspijevao povezati nekoliko dodavanja, dok su Lipičani beskompromisno jurišali iz duela u duel i bili konstantno opasni. Bitan moment dogodio se u 52. minuti kad je umjesto strijelca Kafke u igru ušao Jirasek koji nakon samo 8 minuta provedenih u igri te nekoliko kontakata s loptom pokazuje zašto je jedan od najboljih golgetera lige. Nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Alviža u 60. minuti Huski ispada lopta iz ruku, a Jirasek je neometan s tri metra šalje u praznu mrežu. Petnaestak minuta kasnije, točnije u 76. minuti nakon asistencije Miladinovića Jirasek postiže i drugi pogodak te postavlja konačan rezultat utakmice.

Zaslužena pobjeda Lipičana kod kojih se odličnom partijom danas istaknuo Roberto Alviž, no ništa lošiji od njega nisu bili niti čvrsti Emilko Janković, rastrčani Ivan Kaurin te ubojiti Valentino Jirasek. Dakako kako zbog upečatljive partije na terenu, tako i u pripremi utakmice velike zasluge za lipičke bodove ima igrač/trener Ognjen Kafka.
Hajduk je danas odigrao slabu utakmicu što će možda najbolje opisati podatak da je jedan od istaknutijih pojedinaca u redovima Pakračana bio vratar Ivica Huska – iako je bio sukrivac kod dva pogotka domaćih, svejedno se istaknuo s nekoliko odličnih obrana i tako spriječio veći rezultatski debakl. O više puta opjevanoj dugačkoj listi ozlijeđenih igrača više ne vrijedi niti pričati, osim da joj se danas definitivno priključio i Kovačić. Zimska pauza poslužit će treneru Grubišiću da rastereti klupsku ambulantu i vrati u pogon većinu prvotimaca pa s prvim proljetnim kolima, kompletniji nego jesenas, krenu u bitku po bodove i plasman prema vrhu tablice gdje – ako su kompletni – definitivno pripadaju.

Sastav Hajduka: Huska, Kačer, Dupor, Petrović, Svjetličić (od 69’ Žižak), Grubišić (od 87’ Čakarić), Krpan (od 87’ Babojelić), Kovačić (od 39’ Pjerabon), Zandona, Lilovac, Dietzman (od 69’ Baškiera).