Rukometaši LiPe ponovno su na vrhu 3.HRL Istok. Uvjerljiva pobjeda protiv posljednjeplasirane Mladosti iz Donjeg Miholjca od 44:18 ostvarena na domaćem parketu u Lipiku te kiks dosad neporaženih Petrijevaca vratili su pakračko-lipičke rukometaše na vrh prvenstvene ljestvice.
Utakmica je od samog početka bila jednosmjerna i žestok start domaćih odmah je donio rezultatski plus koji je do odmora iznosio visokih deset razlike (19:9). Razlika je mogla biti i uvjerljivija jer su domaći rukometaši u tom razdoblju igre promašili čak pet sedmeraca. Nastavak susreta je bio rutina, razlika se konstantno povećavala sve do konačnih +26 (44:18). Najefikasniji u redovima LiPe bio je A. Krucki sa sedam postignutih pogodaka. Gol manje postigao je Sommer, dok su pet puta mrežu tresli T. Krucki i Smiljčić.
Sljedeće kolo naši rukometaši gostuju kod Mikanovaca te će pokušati sačuvati lidersko mjesto na tablici.

VIKEND MLAĐIH KATEGORIJA

Dječaci A su u sklopu 5. kruga 1.HRLDA Istok gostovali u Požegi te ubilježili pobjedu i dva poraza. Svladali su Feniks iz Osijeka, dok su poraženi od domaćina Požege 10:19 (5:9) te od Valpovke. Nakon 11 odigranih utakmica imaju osam pobjeda i tri poraza.
2. krug Lige mladih Slavonije odigrale su djevojčice ŽRK Lipik – ŠR LiPa rođene 2008. godine i mlađe. One su u Donjim Andrijevcima svladale domaćina 9:0 te su tijesno poražene od ŽRK Brod 8:11. S omjerom od tri pobjede i porazom nalaze pri vrhu prvenstvene ljestvice.
U Bjelovaru je održan i 2. krug Minirukometne lige sjever za dječake gdje su naši najmanji rukometaši, pod vodstvom trenerice Ane Kurić, ostvarili četiri pobjede s tek jednim porazom. Pobijedili su Varaždin 2 sa 10:0 te 12:4, Moslavinu 11:9 te Bjelovar 3 11:2. Jedini poraz doživjeli su od GRK Varaždin 1 sa tijesnih 7:9.