Hajduk je u 10. kolu MŽNL Požega-Brod ponovo propustio upisati bodove pred stotinjak svojih navijača na Gradskom stadionu u Pakracu gdje je s 3:4 poražen od solidnog Svačića iz Starog Slatinika. Iako su ove subote Hajdukovi napadači bili raspoloženiji nego inače i postigli tri zgoditka, zakazao je ostatak momčadi i dopustio gostima da jednom više poentiraju i tako novim bodovima učvrste poziciju pri samom vrhu prvenstvene tablice.


Početak utakmice ponudio je vrlo dobru sliku Hajduka koji je pritisnuo domaćina i prijetio pogotkom, a u izglednim prilikama našli su se Krpan i Kovačić. U iščekivanju pogotka domaćih, prvi zabijaju gosti. Iz jednog kontranapada i praktično prvog ulaska u šesnaesterac u 14. minuti Svačić je poentirao. Probijena je desna strana i povratna lopta majstorski je pospremljena iz leđa nemoćnog Huske. Hajdukovce to nije previše omelo, nastavili su s pritiskom koji je ploda dao u 30. minuti kad izvrsnu akciju Zandone i Dietzmana potonji kruni pogotkom za vraćanje u egal. Pet minuta prije odlaska na odmor događa se sudački previd i neodlučnost pomoćnog suca koji najprije podiže pa spušta zastavicu što gosti koriste te ponovo prelaze u vodstvo. U nastavku susreta nakon odlično izvedenog kornera Lilovac glavom poravnava rezultat na 2:2 i ponovo nudi nadu u da se favorizirani Svačić može ostaviti bez bodova. Uporni gosti se, međutim, ne zadovoljavaju bodom i jedan naoko bezopasan i spor napad u 74. minuti, preko jučer ranjive desne strane Hajdukove obrane, završavaju ubacivanjem u golmanski prostor gdje vratar Huska nekontrolirano ruši protivničkog igrača za evidentan kazneni udarac kojeg gosti rutinski pretvaraju u novu prednost od 2:3. Utakmica još nije gotova, u finišu Hajduk ide po gol, što ubrzo i ostvaruje u 82. minuti kad svojim drugim pogotkom glavom Lilovac poravnava na 3:3. No, čim je lopta krenula s centra Hajdukova obrana još jednom mlako i neodlučno reagira što gosti vješto koriste i u 84. minuti susreta postižu pogodak za konačnih 3:4.


Nakon utakmice trener domaćih Grubišić nije bio zadovoljan i kratko je komentirao: „Gubimo bodove, ali skupljamo iskustvo. Kad postigneš tri gola i izgubiš utakmicu jasno je gdje smo podbacili. Čestitke Svačiću na zasluženoj pobjedi“.
Hajduk je nakon ovog poraza ostao na 11. mjestu s mršavih 10 bodova iz isto toliko kola. Slijedi finiš prvenstva i tri utakmice s rivalima iz požeškog kraja. Najprije sljedećeg vikenda u 11. kolu Hajduk igra u Kuzmici protiv odličnog domaćina, potom u Pakrac stiže nešto slabiji Jakšić, da bi jesen završila susjedskim derbijem u Lipiku.
U subotu su odigrane još dvije prvenstvene utakmice. Jakšić je na domaćem terenu izgubio od Omladinca (GV) s 1:2, a Požega je na domaćem terenu tukla Kaptol s 2:0.
Sastav Hajduka: Huska, Kačer, Dupor, Pjerabon, Dietzman (od 53’ Svjetličić), Petrović, Krpan, Grubišić, Kovačić, Zandona (od 81’ Žižak), Lilovac. Trener: Grubišić