Rukometaši LiPe nastavljaju s pobjedama u 3.HRL Istok. Ovoga puta su u gostima bili bolji od Slavije iz Starog Petrovog 26:33 (12:13). Utakmicu bolje otvaraju domaćini koji su na početku uspješno nametnuli stil igre na koji Pakračani nisu imali odgovor. U nekoliko navrata domaći imaju i 3 pogotka prednosti (8:5, 11:8), ali LiPa pojačanom agresivnošću, prije svega u obrani, uspijeva okrenuti rezultat u svoju korist te poluvrijeme završiti sa pogotkom prednosti (12:13).

U drugom poluvremenu naši rukometaši uspijevaju pobjeći na 3 pogotka prednosti (15:18), ali s nekoliko grešaka dopuštaju domaćinu da se vrati u rezultatski egal. Tada do izražaja dolazi kvaliteta LiPe i serijom od pet pogodaka odlaze na 22:27 te mirno rješavaju utakmicu privode kraju.

U redovima LiPe valja izdvojiti golmana Tomislava Kešćeca koji je obranio čak 5 sedmeraca te svojim obranama izluđivao domaće šutere, a uz njega i Antuna Gambergera koji u pobjedu ugrađuje 9 pogadaka. Četiri pogotka su dodali David Antonić i Ivan Macura, dok je tri pogotka postigao tercet Andrija Krucki, Petar Sommer i Alen Smiljčić. Po dva pogotka su postigli Giuliano Bartoluzzi, Ivan Friš te Matija Šimić, dok je mladi Kristijan Paragi postigao 1 pogodak. Još su nastupali vratari Dominik Jančik i Mislav Vujatović te od igrača Pjero Dražul, Tito Krucki te Roko Major.

LiPa ovom pobjedom ostaje na prvom mjestu prvenstvene ljestvice sa pet pobjeda iz isto toliko susreta. U sljedećem kolu su domaćini rukometašima Tenje.

VIKEND MLAĐIH KATEGORIJA

Dječaci „A“ – 4. krug (Županja)

RK Županja – RK LiPa 23:24 (11:9)

ŠR Ivankovo – RK LiPa 19:24 (7:12)

Dječaci se sa ove dvije pobjede nalaze na omjeru od 7 pobjeda i jednim porazom.

Regionalna liga mini rukometa – Istok – 1. krug (Slatina)

RK LiPa – RK Mladost Donji Miholjac 11:15

RK LiPa – RK Nexe Našice 11:21

RK LiPa – RK Slatina 12:18

RK LiPa – RK Požega 22:13