U 8. kolu MŽNL Brod Požega-Hajduk je pred svojim navijačima pobijedio Omladinac iz Gornje Vrbe s minimalnih 1:0.

Hajduk je važnu utakmicu iz koje su mu nasušno trebali bodovi dočekao dodatno oslabljen. Podužoj listi od ranije ozljeđenih igrača pridružio se i kapetan Darko Kovačić, tako da je trener Siniša Grubišić na teren poslao sastav sa 9 igrača mlađih od 21 godine, koje je kao daleko najiskusniji predvodio 26-godišnji kapetan Stjepan Petrović. Obje ekipe u susret su ušle oprezno, a bitka se u prvoj trećini utakmice uglavnom vodila uglavnom na sredini terena. U tom razdoblju Hajduk je preko Franka Zandone dvaput priprijetio, no nedostajalo je mirnoće i preciznosti u završnici. Svakako treba izdvojiti i odličnu igru mladog Filipa Ditzmana u veznoj liniji koji je na novoj poziciji u momčadi preuzeo odgovornost i pokazao određene kvalitete, a dobar nogomet začino je volejom sa 18 metara u 30. minuti susreta koji je prošao tik pored vratnice. Solidni su bili i gosti koji se nisu samo branili, već su stigli i dvaput zaprijetiti, no u oba slučaja odlično je intervenirao Hajdukov vratar Ivica Huska i mreže su do poluvremena ostale netaknute.

U nastavku je domaćin krenuo konkretnije - krenuo po gol. Igralo se pred gostujućim šesnaestercom i u 59. minuti Hajduk je konačno poveo. Odličan dribling Lilovca u šesnestercu, kojim se oslobodio dva obrambena igrača, završio je idealnom asistencijom za natrčalog Zandonu koji posprema loptu u mrežu. Dvije minute kasnije isti je igrač iz slične situacije imao priliku povećati vodstvo, no pucao je u golmana. Minut kasnije Lilovac propušta priliku riješiti utakmicu nakon što sam izlazi sam pred gostujućeg vratara, ali ovaj sjajno intervencijom sprečava pogodak. Do kraja je Hajduk bio nešto bolja momčad, no zbog ponovo iskazane neefikasnosti strepio je za bodove do posljednjeg zvižduka glavnog suca utakmice Velića iz Slavonskog Broda, koji se jučer u Pakracu i nije proslavio dijeljenjem pravde.

Nakon ove pobjede Hajduk na bodovnom kontu ima 10 bodova i uhvatio je priključak sa sredinom tablice. U 9. kolu gostuje u Sibinju kod trećeplasirane Mladosti.

Sastav Hajduka: Huska, Dupor, Pjerabon, Kačer, Žižak, Dietzman (od 87’ Babojelić), Petrović, Krpan, Filipović (od 81’ Grubišić), Lilovac, Zandona. Trener: Siniša Grubišić.

[caption id="attachment_24694" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]