U 6. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod-Požega Hajduk je jučer na svom igralištu odigrao neriješeno 4:4 protiv NK Kaptola.

Unatoč golijadi ne može se reći da su jučer gledatelji vidjeli kvalitetnu utakmicu. Prije bi se reklo da su je odlikovali nepovezana igra, brojne greške, nervoza i povremene grubosti, naročito gostiju koji su zbog toga dobili četiri žuta kartona i jedan izravni crveni, dok su kod domaćih požutjeli Lilovac i Grubišić.

Obje ekipe su počele rastrgano. Kada je Hajduk u 27. minuti napokon spojio nekoliko dodavanja za redom  trokut Kovačić-Kačer- Lilovac je po desnoj strani odigrao akciju koju je ovaj zadnji s nekoliko metara lagano poentirao. U 39. minuti identično akciju, samo po lijevoj strani, su odigrali  Kpan-Ditzman da bi s nekoliko metara ponovo zabio Lilovac. Hajduk ovu najbolju fazu svoje igre do kraja poluvremena, unatoč nekoliko prigoda, nije realizirao golom kojim bi vjerojatno rezultatski riješio utakmicu. Umjesto toga u drugom poluvremenu Hajduk neobjašnjivo staje te serijom vezanih grešaka na sredini terena i u obrani dozvoljava da gosti u samo dvije minute, 52. i 54., izjednače rezultat. Golijada je nastavljena i u naredne četiri minute pa Hajduk golom Kovačića u 56. ponovo vodi, ali dvije minute poslije gosti izjednačuju. Od 74. minute Hajduk ima igrača više, ali bez konkretnog rezultata sve do posljednje minute kada Krpan postiže gol za 4:3 što su mnogi mislili i končanu pobjedu. No u petoj minuti sudačke nadoknade gosti ponovo nakon serije vezanih grešaka Hajduka izjednačuju na 4:4.

Razlog za ovako neobičnu utakmicu sigurno leži i u činjenici da je u Hajdukovom sastavu među prvih 11 jučer istrčalo devet igrača mlađih od 20 godina, te su još četvorica mlađih od 18 godina bila na klupi.

U istom natjecanju NK Lipik 1925 je jučer u Jakšiću protiv istoimenog domaćina odigrao također neriješeno 2:2. U sljedećem kolu Hajduk gostuje u Gornjim Andrijevcima kod NK Tomislava. Nakon nepunog 6. kola Hajduk je sa 7 bodova osmi na tablici, a Lipik s bodom više je peti.

SASTAV HAJDUKA: Huska, Kačer (od 70. Svjetličić), Pjerabon, Dupor, Dietzman, Petrović, Grubišić, Krpan, Kovačić (od 90. Babojelić), Zandona (od 68. Krenek), Lilovac. Trener: Siniša Grubišić.