banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Proteklog vikenda na terenima pakračkog teniskog centra odigran je 2. PAKRAC Open, a naslov pobjednik turnira ponio je Marko Pavlica iz TK Nova Gradiška. On je u finalu s uvjerljivih 6:0, 6:1 pobijedio Antu Marića iz Daruvara.


Teniski turnir u organizaciji TK „Mali most“, Grada Pakraca i SZGP ove je godine okupio 24 igrača s područja Nove Gradiške, Novske, Daruvara, Požege, Kutine, Popovače, Lipika i Pakraca koji su, sukladno određenom formatu natjecanja, bili kvalitativno raspoređeni u osam skupina s po tri igrača. Nakon međusobnog razigravanja unutar grupe pobjednik se plasirao u četvrt završnicu glavnog turnira, drugoplasirani su nastavili međusobno igrati 1. Utješni turnir, a posljednji u grupi - 2. Utješni turnir. Tako je organizator omogućio svakom igraču da odigra minimalno tri meča.
Ove godine među 24 igrača svoje je mjesto našlo i 11 igrača s pakračko lipičkog područja, a od tzv. domaćih najbolji rezultat - plasman u polufinale glavnog turnira - ostvario je Matija Šimunović, nedavni pobjednik Teniske lige Pakrac. Put do polufinala olakšao mu je Pakračanin Dino Galijaš, nakon što mu je četvrtfinalni meč predao zbog povrede. Polufinalnu prepreku, međutim, Šimunović nije uspio preskočiti jer se u tom trenutku predobrim za njega pokazao Daruvarčanin Ante Marić.


S druge strane put do finala relativno lako je prokrčio 16-Igodišnji Marko Pavlica iz Nove Gradiške. Nešto više problema imao je tek u polufinalnom dvoboju protiv svog sugrađana Ivice Kožulja, no nakon interesantnog nadigravanja dva kvalitetna suparnika u finalne se probio Pavlica. Finalni je dvoboj, kako smo već rekli, završio ekspresno. Već pomalo umorni Marić nije mogao ozbiljnije priprijetiti tridesetak godina mlađem protivniku pa je pobjednički trofej zasluženo otišao put Nove Gradiške.
„Vrlo sam zadovoljan današnjim nastupima i sretan sam što sam osvojio pakrački turnir. Igračkim postavom, ali i organizacijski, turnir je na vrlo pristojnom nivou i nadam se da će kvalitetu zadržati i dogodine kao što vjerujem da ću i ja tada braniti naslov pobjednika“, kratko je izjavio pobjednik turnira Pavlica.
U oba utješna turnira u finalu su bili naši igrači. Mario Komljenović iz Dobrovca poražen je u finalu 2. Utješnog turnira od Antonija Toufara iz Daruvara sa 6:2,7:5, dok je u finalu 1. Utješnog turnira Dino Rosić iz Dobrovca izgubio od Matea Krznarića iz Kutine sa 7:5,6:3.


Sportske nagrade najboljim pojedincima uručio je dogradonačelnik Pakraca Marijan Širac, dok je sponzorske nagrade iz zagrebačkog Rost-športa uručila Ivana Budimir. Svečanost proglašenja iskorištena je i za dodjelu nagrada Teniske lige Pakrac koju je, podsjetimo, u muškoj konkurenciji osvojio Matija Šimunović, a u ženskoj Jelena Mitrović.


Ispred organizatora zadovoljan je bio Ivan Pavao Čevizović: „Mogu reći da smo kao organizatori preboljeli dječje bolesti koje su nas pratile prošle godine za vrijeme 1. PAKRAC Opena. Ove godine je turnir organizacijski doveden na vrlo visoku razinu, što potvrđuju i zadovoljne reakcije igrača u neposrednom kontaktu. Kvalitetu smo znatno podigli nauštrb kvantitete (prošle godine igrala 32 igrača) pa je ovogodišnje izdanje turnira 50% jače nego ono premijerno. Dogodine će biti još bolje“.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić