U 5. kolu Lige Brod-Požega Hajduk na gostovanju u Slavonskom Brodu izgubio 2:0 od domaćeg Željezničara. Iako su bolje otvorili utakmicu i imali nekoliko prilika, Hajdukovci nisu uspjeli poentirati. S druge strane, svoju mrežu uspješno su branili sve do do 37. minute kad su domaćini uspjeli zabiti svoj prvi pogodak. U nastavku susreta igralo se obostrano otvoreno, a domaća momčad potvrđuje pobjedu zgoditkom u 86. minuti susreta.
Nakon ovog poraza Hajduk je ostao na 6 osvojenih bodova što je dovoljno za 11. mjesto na prvenstvenoj tablici. Nešto bolji ovog vikenda bio je Lipik 1925 koji je kod kuće odigrao bez golova s Omladincem iz Donje Vrbe. Lipičani na kontu imaju bod više od Hajduka i trenutno zauzimaju 7. mjesto. U sljedećem kolu Hajduk u Pakracu dočekuje pretposljednji Kaptol, dok Lipik putuje u Jakšić (13. na tablici). Utakmice se igraju 28. rujna (subota) u 16 sati.
U 1. ŽNL naša dva predstavnika bilježe pobjede u sklopu utakmica 5. kola koje su odigrali kao domaćini. Dobrovac je na krilima raspoloženog trostrukog strijelca Popovića pobijedio Mladost iz Pavlovaca s 3:1, a Obriježani su s dva gola Giacomettija te po jednog Lenćea i Andrijanića s 4:0 pobijedili Dinamo iz Rajsavca. U sljedećem kolu Obriježani putuju u Brodski Drenovac Hrvatskom dragovoljcu, a Dobrovac gostuje u Vidovcima gdje će snage odmjeriti protiv tamošnjeg Dinama.
U 4. kolu 2. ŽNL Jovača iz Marinog Sela pobijedila je kao domaćin Dinamo iz Badljevine s 3:2. Strijelci za domaćina bili su Lengelić, Mioković i Golik dok je za Badljevčane dvostruki strijelac bio Munić. Slavonija iz Prekopakre je na domaćem terenu izgubila od Lipe iz Stare Lipe s 1:5. Počasni gol za domaćina postigao je Bahnik. Na tablici najbolje stoji Jovača koja je sada treća, Dinamo je peti, dok je Slavonija posljednja. U sljedećem kolu Dinamo dočekuje Slaven, Slavonija putuje u Eminovce, a Jovača u Vetovo.