Golovima Dupora, Lilovca, Krpana i Zandone Hajduk je u utakmici 4. kola MŽNL Brod-Požega na Gradskom stadionu u Pakracu pred stotinjak gledatelja s 4:0 pobijedio Sikirevce i tako, nakon gostujućih bodova iz Oprisavaca u prošlom kolu, upisao drugu prvenstvenu pobjedu.
Od samog početka utakmice vidljivo je bilo da je Hajduk bolji takmac. Iako igra zelenih nije bila sjajna, Hajduk je konstantno pritiskao na gostujućoj polovini terena i prijetio ponajviše preko brzonogog Filipovića koji se u tom dijelu igre pošteno ispromašivao. Tri „mrtve“ prilike Filipovića, ali i odlična igra režisera Petrovića nisu bili dovoljni da terensku premoć Hajduk pretvori u vodstvo. Tako je bilo sve do 33. minute kad jedan centaršut s desne strane Dupor uz malo sreće posprema u gostujuću mrežu za vodstvo 1:0. Šest minuta kasnije na 2:0 podiže Lilovac. Gosti su u tom dijelu igre stidljivo pokušavali nešto ušićariti kroz pokoju polukontru, no jučer nisu imali sreće jer je posljednja Hajdukova linija predvođena odličnim Kačerom i Pjerabonom i ono malo prijetnji bez problema, štoviše bez ozbiljnijeg prekršaja, lakoćom otklanjala.

U drugom djelu utakmice, pri vodstvu od 2:0, Filipović nastavlja s promašajima, zapucava i četvrtu priliku „jedan na jedan“ i nakon toga svoje mjesto na lijevoj strani prepušta mladom Zandoni. Hajduk se dodatno primiče golu i bilo je samo pitanje trenutka kad će poentirati. Uspio je to u 87. minuti kad Lilovac u kaznenom prostoru sjajno pronalazi Krpana koji majstorskim lobom, preko jučer odličnog golmana Kovača, povećava vodstvo Hajduka na 3:0. U samoj završnici susreta dominirao je Zandona koji odličnih pola sata igre i nekoliko sjajnih sprinteva potvrđuje prodorom sa sredine terena kad u sprintu pretrčava posljednju liniju gostiju i rutinirano posprema loptu u mrežu za konačnih 4:0.
Nakon posljednjeg sučevog zvižduka zadovoljni su bili i domaći i gosti. Domaćin bodovima, gosti zato što nisu još ozbiljnije stradali u ipak tek prosječnoj predstavi pakračkih nogometaša. Potvrdio je to i trener domaćih Grubišić: „Zadovoljan sam rezultatom, no u igri je bilo previše grešaka, nervoze i propuštenih prigoda. Danas nas to nije koštalo, međutim ubuduće moramo biti mirniji i efikasniji. Čestitam gostima na fer i korektnom nadmetanju“.
Sastav Hajduka: Huska, Kačer, Pjerabon, Dupor, Dietzman, Petrović, Grubišić (od 88’ Žižak), Krpan (od 88’ Svjetličić), Kovačić (od 73’ Kelemen), Filipović (od 58’ Zandona), Lilovac. Trener: Grubišić.
U 5. kolu 22. rujna Hajduk gostuje u Slavonskom Brodu gdje će igrati protiv domaćeg Željezničara.

[caption id="attachment_24190" align="aligncenter" width="900"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]