Utakmicom 1. B HKL između KK Pakraca i KK Slavonca iz  Bukovja u subotu u 17 sati na pakračkoj kuglani započinje kuglačka prvenstvena sezona 2019/20. Kako nam je potvrdio predsjednik i trener kluba Vjekoslav Anušić u novoj sezoni kuglači najboljeg pakračkog kluba kreću, u odnosu na prošlu sezonu, igrački oslabljeni u toliko što im je otišao Gordan Špelić. Pored toga na početku sezone zbog povrede neko vrijeme neće moći računati niti na Roberta De Zana tako da je za početak sezone u konkurenciji za sastav sedam igrača: Zvonko Gnezda, Davor Štor, Antonio Juranović, Vjeko Anušić, Tomslav Luksetić, Željko Major i  Domagoj Tušim.

Pakračkim kuglačima je start prvenstvenih natjecanja drugog rujanskog vikenda preran jer se zbog godišnjih odmora i privatnih obveza nisu pripremili kako bi  željeli. Stoga se Anušić boji da će ponovo startati loše, baš kao i prošle sezone, a interesantno je da su i lani u prvom kolu igrali protiv istog protivnika Slavonca zabilježivši na svojoj kuglani neočekivano uvjerljiv poraz protiv tadašnjeg novajlije u ligi od 7:1. Nakon šest prvih lanjskih kola imali su tek dvije pobjede, ali su u drugom dijelu sezone bili znatno uspješniji zabilježivši na kraju prvenstva 11 pobjeda, jednu neriješenu i 10 poraza što im je bilo dovoljno za 5. mjesto u konkurenciji 12 klubova.

Prekopakrani ipak u trećoj ligi

Našim klubovima u nižim ligama ljetna stanka će trajati nešto duže, do 27. rujna. Mada je na kraju prošle kuglačke sezone izgledalo da će svih pet klubova s našeg područja novu sezonu započeti u istom rangu u kojem su završili prošlu, ipak će KK „Sloga“ iz Prekopakre ove jeseni ponovo igrati treću ligu. U nju su ušli naknadno nakon što je jedan od klubova iz višeg ranga odustao od natjecanja pa se pomicanjem drugih sudionika otvorilo jedno mjesto u trećoj koju su popunili Prekopakrani. Tako će do ove jeseni u 3. HKL Požega u konkurenciji 10 klubova ponovo igrati uz Slogu i Slavonski  banovac, Papuk i Lipik 1974. U prvom kolu Lipik će u Pakracu biti domaćin Slogi, Slavonski banovac novogradiškom Obrtniku BAM, a Papuk će u goste Požegi.