U utakmici 2. kola MŽNL Brod-Požega Hajduk je na gradskom stadionu u Pakracu pred oko 150 gledatelja s uvjerljivih i zasluženih 4:1 poražen od Slavonca iz Bukovlja.

Od prvog sučevog zvižduka vidjelo se da je u goste ovog vikenda stigla vrlo kvalitetna ekipa. Iako je domaćin u početku pokušavao uspostaviti terensku inicijativu, čvrsti i konkretni gosti to nisu dozvoljavali. Tehnički odlični i kombinatorni s loptom u posjedu bili su vrlo konkretni i opasni po vrata domaćih. Potvrda nadmoći stigla je već u 16. minuti kad su iskoristili pogrešku domaće obrane i pogotkom Rosa poveli 1:0. Hajduk je prvi put ozbiljno priprijetio tek u 33. minuti kad je Lilovac tukao glavom pored gola. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U nastavak je Hajduk krenuo agresivno po izjednačenje, ali već u 48. minuti, nakon prve neiskorištene njihove prilike, gosti munjevitim kontranapadom dolaze pred domaći gol i unatoč prvotno sjajnoj intervenciji vratara Huske, iz odbijene lopte pogotkom Ferića povećavaju prednost na 2:0.

Hajduk se rezultatski u utakmicu vratio četiri minute poslije kad je nakon centaršuta Grubišića iz slobodnog udarca Kovačić majstorski glavom pospremio loptu pod gredu. Međutim, nakon toga Bukovljani ponovo preuzimaju posjed lopte i rezultat stiže u 67. minuti. Nakon nereda počinjenog po desnoj strani Hajdukove obrane, gostujući napadač neometano dolazi sve do domaćeg peterca i povratnom loptom poslužuje jučer sjajnog Sremeca koji s dva metra zabija za nedostižnih 3:1. Do kraja susreta gosti su izveli još jednu sjajnu minijaturu na vrhu šesnaesterca Hajduka, koju skidanjem paučine s Huskinog gola završava Padrić i postavlja konačan rezultat utakmice.

Nikad nakon poraza nije zgodno tražiti opravdanja, no jučer se Hajduku ponovo pokazao kao preveliki hendikep izostanak povrijeđenih Baškiere i Kreneka koji bi mladoj Hajdukovoj obrani donijeli potrebno iskustvo što čvrstinom, što pravodobnošću… Time se nikako ne želi osporiti vrlo korektna partija mladića u posljednjoj Hajdukovoj liniji, no vidjelo se da obrani nedostaje gazda. Osim toga valja skrenuti pažnju i na podatak da je jučer u pakračkom sastavu od 18 igrača u zapisniku, čak 13 bilo mlađih od 20 godina, od čega su sedmorica (četiri prvotimca) s tek navršenih 18 godina. Valja to sve platiti…

Zato, tragedije nema. Unatoč lošem startu, nova prilika je već narednog vikenda kad Hajduk u sklopu utakmica 3. kola (8. rujna u 17 sati) gostuje u Oprisavcima kod Zadrugara.

Sastav Hajduka: Huska, Dupor, Kačer, Pjerabon, Dietzman (od 70’ Svjetličić), Petrović (od 46’ Krpan), B. Prohaska (C) (od 70’ Kelemen), Grubišić, Lilovac (od 46’ Filipović), Zandona (od 58’ Komljenović). Trener: Siniša Grubišić