U četvrtak je u organizaciji Rukometnog kluba Lipa, Zelenog vrha te Sportske zajednice Grada Pakraca s radom započeo 7. „PaLi u kamp“ – rukometni kamp za mlađe dobne skupine dječaka koji će u pakračkoj sportskoj dvorani trajati od 22. do 25. kolovoza. Ove je godine kamp okupio šezdesetak mladih polaznika škole rukometa s područja Pakraca, Lipika, Kutine i Nove Gradiške. Dječaci su podijeljeni u dvije radne skupine složene po uzrastu pa se u jednoj nalaze djeca godišta 06/07, dok drugu čine oni rođeni 08/09. godine.
Treninzi su odvijaju po unaprijed izrađenim programima, a kao i svih godina do sada, aktivno ih nadgleda i koordinira Dragutin Moslavac,  jedan od najboljih trenera za mlađe dobne skupine u Hrvatskoj.


„Organiziramo ovaj regionalni kamp kako bi privukli svu djecu s ove regije koja gaje ljubav prema rukometu. Nekima nije prvi put da su ovdje, što znači da radimo dobar posao. Znate, nisu svi rukometni ekstra talenti i ne mogu svi igrati državna natjecanja, ali i oni ostali koji se žele baviti rukometom moraju imati sportske okvire i natjecanja gdje mogu igrati. Ovaj kamp samo je jedan primjer“ poručio je kratko Moslavac.
Djeca će tijekom kampa odraditi 5 treninga te na kraju odigrati završnu utakmicu. Demonstratori će biti treneri Domagoj Orlović iz Siska za starije dječake te Dražen Požar iz Kutine koji će brigu voditi o onim mlađima. Asistirat će im Vladimir Pipal (rad s vratarima) i Siniša Karačić iz pakračkog-lipičkog rukometnog kluba „LiPa“.
Prisutne je na prvom treningu u pakračkoj dvorani posjetio dogradonačelnik Grada Pakraca Marijan Širac i pritom im poželio puno sportske zabave i uspješan kamp, a slično je u svojem obraćanju poručio i domaćin kampa i koordinator pakračkog rukometnog kluba Dean Nagy.


Osim rukometnog programa polaznicima je osiguran smještaj na planinarskom domu Omanovac gdje će i noćiti, te razni zabavni sadržaji poput posjeta lipičkim bazenima, gradskom muzeju ili Ergeli, demonstraciji streličarstva ili sportskog penjanja, kojima će moći popuniti vrijeme između treninga.