banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U utakmici 1. kola Županijskog kupa Hajduk je u Lipiku golovima Kovačića i Lilovca pobijedio domaći Lipik 1925 s 2:1.  Susjedski derbi i dvoboj starih nogometnih suparnika na lipički je stadion privukao više od 300 gledatelja koji su došli pogledati prvu u od tri službene utakmice između ova dva kluba koji od ove sezone, nakon višegodišnje pauze, ponovo igraju zajedno u novoformiranoj Međužupanijskoj nogometno ligi Brod – Požega.

Unatoč tome što se radilo o 1. kolu Kupa i utakmici koja će trenerima Siniši Grubišiću i Vjeranu Simuniću poslužiti tek kao generalna proba pred početak prvenstva, oba su sastava u susret ušla vrlo nervozno, a nogometnom metežu bolje se snašao Hajduk. Poveo je rano, već u 18. minuti susreta, u kaznenom prostoru domaćina, nakon centaršuta s lijeve strane najbolje se snašao Darko Kovačić i glavom pospremio loptu iza nemoćnog vratara domaćih Zanettija. Radost Hajdukovaca kratko je trajala jer je tri minute kasnije rezultat u egal vratio Valentino Jirasek. Mlin na vodu Lipičana dodatno je natjerao i Nikša Grubišić neopreznim startom u 26. minutu koji je sankcioniran žutim kartonom, u ovom slučaju isključujućim, jer je nešto ranije isti igrač dobio nepotreban žuti karton zbog ometanja igre. Brojčanu prednost, međutim, Lipičani nisu znali iskoristiti i do odmora se rezultat nije mijenjao. Nastavak susreta trener Hajduka Grubišić započinje novom napadačkom opcijom kad strijelca Kovačića mijenja Krunoslavom Lilovcem. Ukazano povjerenje ovaj opravdava nakon svega četiri minute provedene u igri i majstorskim pogotkom u 49. minuti postavlja, pokazat će se, konačan rezultat utakmice. Do kraja susreta Hajduk mirno čuvao rezultat i ubilježio pobjedu koja u Pakracu vrijedi puno više od prolaska u 2. kolo Županijskog nogometnog kupa.

Sličnog je razmišljanja bio i trener Hajduka Siniša Grubišić: „Ova nam je pobjeda trebala više psihološki nego rezultatski i ponosan sam na svoje igrače koji su svi do jednog ispoštovali dogovoreno. Neću nikoga izdvajati jer je danas ponovo pobijedio kolektiv. Kad smo jedinstveni onda smo snažni i opasni po svakoga. Čestitam protivniku na fer i korektnoj utakmici“.

Sastav Hajduka: Huska, Kačer (od 46’ B. Prohaska), Pjerabon, Baškiera (C), Krenek (od 85’ Svjetličić), Petrović, Dupor, Grubišić, Kovačić (od 46’ Lilovac), Zandona (od 65’ Komljenović), Dietzman.Trener: Siniša Grubišić.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić