Hajduk i Slaven Belupo 2 igrat će u finalu Memorijalnog turnira za poginule hrvatske branitelje koji se ovog vikenda igra ga Gradskom stadionu u Pakracu. Koprivničanci su pred stotinjak prisutnih gledatelja jučer pobijedili Moslavinu iz Kutine 3:2 nakon izvođenja kaznenih udaraca, dok je Hajduk s uvjerljivih 8:1 pobijedio Kamen iz Sirača.

Turnir su otvorili Belupo i Moslavina i unatoč velikoj vrućini odigrali zanimljivi susret. Favorizirani, ali mlađi Koprivničanci uglavnom juniorskog uzrasta, s tek dvojicom nešto starijih igrača u prvom sastavu, nisu uspjeli lako slomiti otpor iskusnih Kutinjana pa je utakmica, nakon regularnih 2:2, otišla do lutrije penala gdje su više sreće imali gosti iz Podravine. Odličnom igrom i pogocima pakračkoj su publici još jednom igračku klasu potvrdili Kutinjani Danko Cerovečki i Dalibor Rekavić, igrači Moslavine koji su donedavno nosili i zeleni pakrački dres, a pljesak publike dobio je i njihov trener Đuka Petrinec- također bivši Zeleni. S druge strane u plavom koprivničkom sastavu zapaženu rolu odigrao je Pakračanin Matija Vuić, izdanak pakračke škole nogometa, koji nogometnu karijeru uspješno razvija u koprivničkom prvoligašu te golman David Šugić iz Badljevine koji već polako bilježi nastupe na vratima prvog sastava Slaven Belupa.

U drugom susretu pakrački Hajduk je slavio s uvjerljivih 8:1 protiv Kamena iz Sirača. Prvo poluvrijeme nije izgledalo dobro za Hajdukovce koji su u tom periodu promašili nekoliko izglednih prilika. U nastavku trener Grubišić uvodi novopridošlog Krunoslava Lilovca koji s tri pogotka i niz odličnih poteza rješava pitanje pobjednika. Osim njega pogotke u golijadi postigli su još Nikša Grubišić dva, te Darko Kovačić, Josip Dupor i jučer odlični Franko Zandona po jedan.

Oba susreta dobro je odsudila pakračka sudačka trojka: Ivica Vidović, Mario Adžijević i Valentin Mik. Danas je na rasporedu završnica turnira. Od 16 sati igrat će Moslavina i Kamen za 3. mjesto dok se finalni dvoboj između Hajduka i Slaven Belupa igra u 18 sati.