Hajduk je jučer na svom stadionu u 23. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje s 2:1 pobijedio Višnjevac prekinuvši tako seriju od četiri poraza za redom. Oba zgoditka je postigao iz kaznenih udaraca Stjepan Petrović.

Hajduk je puno bolje počeo utakmicu, imao učestalo loptu, ne samo u šesnaestercu protivnika nego i još bliže golu. No iz tih gužvi nitko od hajdukovaca  niti iz neposredne blizine nije uspio loptu ugurati u gol. Takvoj dominaciji su doprinijeli i igrači Višnjevca koji su se nizom nespretnih intervencija u obrani „nudili“. S druge strane gosti su se pokazali vrlo opasnim u kontranapadima i jedan takav  u 35. minuti su idući „tri na dva“ malonogometnom akcijom i iskoristili. Šest minuta kasnije, u novoj  gužvi pred svojim golom igrač Višnjevca je igrao rukom, a dosuđeni jedanaestereac je vrlo sigurno izveo Petrović. Istu sliku smo gledali i u drugom poluvremenu s tim da su gosti bili još zatvoreniji pa je Hajduk još teže dolazio u prilike za gol, a nekoliko dobrih udaraca iz daljine je odlično obranio gostujući vratar. Nakon još jednog ubačaja s desne strane u šesnasterac u 75. minuti gostujući branič je refleksno put lopti spriječio rukom pa je sudac ponovo dosudio kazneni udarac koji je Petrović ponovo vrlo sigurno pretvorio u vodstvo Hajduka od 2:1. Iznervirani gosti su u do tada vrlo korektnoj utakmici napravili u 77. minuti oštar prekršaj na Grafini radi čega je gostujući branič dobio žuti karton, a u seriji prigovora njegov suigrač i drugi žuti, odnosno isključujući crveni. Publika je mislila da je to i kraj neizvjesnosti oko utakmice. No gosti su zadnjih deset minuta i s igračem manje tražili izjednačenje stvorivši pri tom i jedinu svoju pravu šansu na utakmici koja je ostala nerealizirana.

Hajduk je s ovom pobjedom došao na 31 bod i u gustoj sredini u kojoj četvrtoplasirani Otok ima 35, a 11. Višnjevac 28 se nalazi na 8. mjestu.  U nedjelju gostuje u Babinoj Gredi kod ovog proljeća zahuktale Šokadije koja za Hajdukom zaostaje dva boda.

Zbog brojnih povreda i dva kartonirana igrača Hajduk je igrao ponovo u „šarenom“ sastavu: Huska, Dupor, Res, Prohaska D., Prohaska B., Komljenović (od 87. Kelemen), Petrović (od 90. Žižak), Krenek (od 82. Bukovac), Pjerobon, Krpan, Grubišić (od 46 Grafina). Trener Siniša Grubišić.