Hrvatski reprezentativac Branko Manev, igrač europskog klupskog prvaka KK Zaprešića,  pobjednik je 11. kuglačkog kupa „Bljesak“ što je jučer završen na pakračkoj kuglani. U finalnom nastupu on je srušio izvanrednih 640 čunjeva. Drugi je bio Darko Mađar (KK „Medvešćak“ Zagreb) sa srušenih 629, a treći Dario Duda iz Novske s 595 čunjeva (pobjednik 2017). Četvrti je Požežanin Darko Zovko (595), a na preostala dva nagrađena mjesta su se plasirali naši kuglači Zvonko Gnezda (583 čunja, inače pobjednik 2011., 2013. i 2015.) i Robert De Zan (579). Tri prvoplasirana igrača su nagrađeni medaljama i novčanim nagradama pokrovitelja Grada Pakraca i Sportske zajednice od 2.000, 1.000 i 800 kuna, a novčane nagrade od 600, 400 i 200 kuna su dobili i sljedeća tri plasirana kuglača.

Tek na sedmom mjestu plasirao se lanjski pobjednik, također hrvatski reprezentativac iz Zaprešića Luka Bolanča, nastavivši tako tradiciju da nitko u ovih 11 godina nije obranio lanjsku titulu pobjednika.  Tri naša kuglača koja su se također plasirala u završnicu gdje je bilo mjesta za 16 najboljih iz kvalifikacija Albert Jirasek, Ilija Turković ml. i Davor Lepka jučer nisu imali svoj dan i nisu niti približno ponovili odlične partije iz kvalifikacija te su zauzeli tri posljednja mjesta.

Među nagrađenima su jučer bili i organizator KK Slavonski banovac koji je od Darka Zovka, predsjednika Županijskog kuglačkog saveza i člana Izvršnog odbora HKS, dobio plaketu za doprinos razvoju kuglanja i promicanju vrijednosti Domovinskog rata, ali i odličnu organizaciju ove vrhunske kuglačke manifestacije o čemu svjedoči i statistika.

Od 8. travnja kada su započele kvalifikacije, u 19 radnih dana nastupilo je rekordnih 128 igrača iz 38 klubova iz 23 grada kontinentalne Hrvatske pri čemu su realizirali 312 pojedinačnih mečeva od 120 hitaca. Među njima su bila i tri hrvatska reprezentativca, jedan makedonski, četiri igrača europskog klupskog prvaka, desetak prvoligaških igrača, ali i desetak rekreativaca, dvije žene, dva pakračka kadeta.

Stalni rast broja sudionika i kvalitete prilikom uručivanja nagrade je pohvalila i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević zahvalivši svim sudionicima na dolasku i organizatoru na uloženom trudu u odličnu organizaciju ove vrhunske kuglačke manifestacije izrazivši nadu da će se ta tradicija nastaviti dogodine.

Jučerašnju završnicu je pratila brojna publika napunivši u potpunosti tribinu na kuglani pri čemu su vrlo bučno navijali pozdravljajući svaki dobar hitac, ali i žaleći zajedno s igračima za svakim promašajem. Posebice je to bilo izrađeno prilikom nastupa pobjednika Branka Maneva jer se očekivalo rušenje rekorda kuglane kojeg sa 641 srušenim čunjem još od 2014. Drži Zvonko Gnezda i koji je večer ranije u kvalifikacijama izjednačio makedonski internacionalac Bojan Vlakevski (KK Zaprešić). No Manev je ostao „kratak“ za svega jedan čunj, ali se pobjedom pridružio svom stricu  Konstantinu koji je na ovom turniru pobjeđivao tri puta: 2008., 2010. i 2012.