Na pakračkoj motocross stazi na Matkovcu u sjajnom je ambijentu, pred nešto više od tisuću gledatelja, vožena 25. motocross utrka Bljesak 2019. koju već niz godina uspješno organizira Moto klub Pakrac - Lipik u suradnji s Hrvatskim motociklističkim savezom, sve pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. (FOTOGALERIJA)

Iako je sunčano prvosvibanjsko jutro obećavalo sjajan spektakl, organizatoru je u samom uvodu ove sportske priredbe, za vrijeme jutarnjeg treninga, glavobolje stvarala premekana i obilnom kišom natopljena staza. Brzom intervencijom i uz pomoć mehanizacije staza je osposobljena i uz minimalne korekcije i vremensko odstupanje sve su utrke održane u, za vozače, u gotovo idealnim uvjetima.

Prije početka prve vožnje natjecanje je svečano otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević, pohvalivši pritom ustrajnost organizatora i logistike da osposobe stazu i tako osiguraju natjecanje. Prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin.

U konkurenciji stotinu prijavljenih natjecatelja u svim kategorijama nastupilo je i šest pakračkih vozača. U klasi MX50 (PH+) u kojoj je slavio Alex Novak iz MCK 97, od 5 natjecatelja Stefan Lenče osvojio je 4. mjesto. Noa Polenus osvojio je 7. mjesto od 8 natjecatelja u klasi MX65 (OHR) gdje je slavio Slovenac Lukas Osek. U klasi B-250 slavio je Klemen Popovič iz MK MX Šipek, a vrlo dobru vožnju odradio je naš Josip Tessari i od petnaest vozača kroz cilj prošao kao 9. U klasi MX2 nastupili su Matija Tessari i Luka Papak i osvojili su 7. odnosno 8. mjesto u konkurenciji 11 vozača. U ovoj klasi slavio Nikola Hranić iz Bedekovčine. U klasi MX OPEN slavio je Jan Pancar iz Slovenije, jedni domaći vozač bio je Igor Ermakora koji je među devet vozača na cilj stigao posljednji. U konkurenciji Quadova koje se boduje za prvenstvo Hrvatske najbolji u obje vožnje bio je Ivan Brdarić iz MCK Jaska.

Praznik rada i sunčano vrijeme, ali i miris oktana praćen zaglušujućom bukom i ove su godine uz stazu privukli više od tisuću gledatelja (do 15 sati prodano je oko 700 ulaznica) koji su vrijeme između utrka kratili uz bogatu ugostiteljsku ponudu u režiji pizzerije Hookah.