Sinoć, desetog dana kvalifikacijskog dijela 11. kuglačkog turnira „Bljesak“ koji u povodu ove vojno-redarstvene akcije pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice organizira KK „Slavonski banovac“, srušen je lanjski rekord po masovnosti natjecatelja.

Do sada je nastupilo 80 natjecatelja, već dva više nego lani, a kako kvalifikacije traju još 14 dana za očekivati je da će ih biti više od stotine čime ovaj turnir brojem, ali i kvalitetom postaje jedan od najjačih u Slavoniji.

Do sada najbolji rezultat iznenađujuće ima domaći kuglač Albert Jirasek koji se s 586 srušenih čunjeva može s razlogom nadati nastupu u završnici. Drugi je Robert De Zan s 582 čunja, kao i Marko Hećimović iz Novske. Nadati se nastupu u finalu mogu i četvrti Vjekoslav Anušić s 578 čunjeva, kao i Tomislav Luksetić i Tomislav Čakalić iz Požege koji su srušili 574 čunja kao i Davor Štor s 571 čunjem.  No, većina favorita koji redovito ostvaruju dobre rezultate na ovom turniru poput našeg Zvonka Gnezde, Luke Bolanće iz Zaprešića, Daria Dude iz Novske, Bjelovarčanina Košutića još nije nastupila, a uz činjenicu da svi igrači imaju pravo na više kvalifikacijskih nastupa još ništa nije sigurno.

Završnica gdje će biti mjesta za 16 najboljih iz kvalifikacija je na programu 1. svibnja.   Pobjedniku će pripasti nagrada od 2.000 kuna i zlatna medalja, a nagradama od 1000 do 200 kuna bit će nagrađeni i petero ostalih najuspješnijih.