Prvim kvalifikacijskim nastupima jučer je na pakračkoj kuglani započeo 11. kuglački turnir „Bljesak“ koji u povodu ove vojno-redarstvene akcije pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice organizira KK „Slavonski banovac“.

Natječu se pojedinci bacajući klasičnim načinom najprije u kvalifikacijama, a 16 najboljih će nastupiti 1. svibnja u završnici. Prijave su moguće sve do zadnjeg kvalifikacijskog dana 30. travnja. Pobjedniku će pripasti nagrada od 2.000 kuna i zlatna medalja, a nagradama od 1000 do 200 kuna bit će nagrađeni i petero ostalih najuspješnijih.

Lani je nastupilo 78 kuglača iz 12 gradova kontinentalne Hrvatske, a u konkurenciji brojnih prvoligaških igrača i reprezentativaca pobijedio je Luka Bolanča iz Zaprešića koji je srušio 620 čunjeva. Drugoplasirani je bio Dario Duda iz Novske koji je srušio četiri čunja manje, a treći sa 601 srušenim čunjem je bio Pakračanin Davor Štor (na fotografiji šestero provplasitanih). Iako je turnir izuzetno jak Pakračani na njemu koriste prednost domaće kuglane pa je tako Zvonko Gnezda tri puta pobijedio, a Davor Štor  jednom, dok je na pobjedničkom postolju uvijek još  netko od domaćih kuglača.

Da će za završnicu među 16 najboljih trebati odličan rezultat potvrdilo je i prvi dan kvalifikacija kada su nastupali samo domaći igrači, a  najbolji je bio Ilija Turković mlađi s  554 srušena čunja, ispred  Tomislava Luksetića  (548) i  Božidara Petrovečkog  (544).

Igrači u kvalifikacijama imaju pravo na više nastupa, a one se odigravaju svakog dana do 30. travnja od 16 sati.