Hajduk je jučer u 17. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje na svom stadionu s 2:0 pobijedio NAŠK iz Našica. No stotinjak gledatelje je za bodove strahovalo sve do zadnjeg sudčevog zvižduka jer je Hajduk drugi gol postigao doslovno u zadnjem napadu na utakmici nakon čega se centar nije ni izvodio.

Našičani su u Pakrac stigli s obje proljetne pobjede i na tablici s dva boda više od Hajduka pa su dočekani s respektom. No unatoč tome samo su dva puta ozbiljnije ugrozili Hajdukov gol, jednom u 60. minuti i jednom u predzadnjoj akciji na utakmici, ali je oba puta Hajdukov vratar Ivica Husko sigurnim intervencijama obranio svoj gol. S druge strane Hajduk je u solidnoj igri stvorio puno poluprilika, ali je realizirao samo dvije. U 44. minuti 18-godišnji Josip Dupor, koji je počeo na desnom bočnom za seniore igrati tek ovog proljeća, izvrsnim volejom s 15-tak metara je neobranjivo pogodio pod prečku. Duporu je to već drugi ovoproljetni gol i sigurno je ponajbolji igrač Hajduka ovog proljeća. Konačnih 2:0 je postavio Filip Dietzman koji je nakon dugačke akcije Hajduka s desetak metara inteligentno pucao lagano u nebranjeni dio gostujućeg gola.

Hajduk je jučer igrao u sastavu: Huska, Dupor, Baškiera, Res, Prohaska B. (od 57. Krpan), Kovačić (od 87. Kelemen), Komljenović (od 69. Dietzman), Petrović, Krenek, Grubišić, Ajman (od 46. Filipović). Trener Siniša Grubišić.

Nakon 17. kola Hajduk je  s 28 bodova šesti, prestigao je upravo Našičane. U naredna dva kola će na gostovanje. U nedjelju ide u Kutjevo gdje ga čeka domaćin koji je s tri boda više drugoplasirani, a nakon toga u Dardu koja sada zaostaje za Hajdukom četiri boda.

U prijepodnevnom programu mlađi pioniri (U13) su u 1. kvalitetnoj ligi mladeži poraženi na svom igralištu od Sloge iz Nove Gradiške sa 6:2 (oba gola Tomislav Malogorski), a stariji (U15) su pobijedili istog protivnika s 3:0 golovima Stjepana Dietzmana, Tea Duvnjaka i Matije Benkovića.

Danas s početkom u  16,30 sati proljetni dio prvenstva u županijskoj ligi počinju juniori, a u prvom kolu dočekuju NK Požegu.