U lokalnom derbiju 3. HKL odigranom jučer Slavonski banovac je sa 7:1 pobijedio Lipik 1974 (3164:3062). Za Banovac su pojedinačne bodove donijeli A. Jirasek (528), D. Špelić (537), D. Lepka (549), B. Petrovečki (546), Ž. Štampf - D. Rendić (510), a jedini bod za Lipik je ostvario tandem V. Slijepčević - M. Tušim (509).

U istom kolu Papuk je kao domaćin u neizvjesnoj utakmici poražen od budućeg prvaka Nove Gradiške s 5:3. Pojedinačne bodove su donijeli I. Turković mlađi (538), D. Major (534) i I. Puhmajer (530), no bodovi su otišli gostima zbog srušena ukupno samo četiri čunja više.

Kolo prije kraja prvenstva Papuk je treći s 22 boda što će biti njegov konačni ovogodišnji plasman, a o četvrtom i petom mjestu odlučivat će u zadnjem kolu Banovac i Lipik koji sada imaju 16 bodova pri čemu će nešto lakši posao imati Banovac jer je domaćin, dok Lipik ide u goste posljednjoj Lokomotivi. Papuk ide na gostovanje u Požegu koja mora pobijediti da bi ostala u ligi.

U predzadnjem kolu 1.B HKL kuglači Pakraca „stradali“ su u Čakovcu od vodeće ekipe Željezničara koja ih je pobijedila s glatkih 8:0. Kod Pakračana na uobičajenoj razini je bio samo Domagoj Tušim (556) dok su svi ostali podbacili od 30 do 50 čunjeva u odnosu na svoje uobičajene rezultate pa visoki poraz protiv vjerojatno budućeg prvaka ne čudi.

U zadnjem kolu iduće subote Pakračani dočekuju četvrtoplasiranu Podravku iz Koprivnice i da bi zadržali sadašnje peto mjesto vjerojatno bi im bio dovoljan i neodlučan rezultat.

U četvrtoj ligi Sloga Prekopakra je kao domaćin izgubila od Zanatlije s 5:3. Pojedinačne bodove su ostvarili J. Dumančić (533), I. Šulc (501) i I. Turković stariji (529). Sloga je četvrta i tu će ostati bez obzira na rezultat u zadnjem kolu u kojem ide na gostovanje u Požegu predzadnjoj Elektri.

Danas s početkom u 17 sati u organizaciji KK Papuka na gradskoj kuglani će biti odigran turnir u povodu Dana grada, a u skraćenom meču (6x60 hitaca) snage će odmjeriti sva četiri pakračka kuglačka kluba.